Como Coordinadora de Sociedades Musicales de la ciudad de Valencia, nos hacemos eco de esta comunicación que el CIM de Benimaclet nos ha hecho llegar para su publicación:

cim-benimaclet-logo

A.A. del Sr. Director del diario LAS PROVINCIAS.

Petició formal de rectificació de l’article del Sr. Martínez sobre el CIM de Benimaclet i altres persones del nostre barri.

En nom del CIM de Benimaclet, Societat Musical centenària i de gran renom per la seua trajectòria musical,no puc més que expressar la indignació de tots els socis de l’entitat per les informacions, absolutament incorrectes i formulades sense el més mínim rigor, que s’han vessat sobre l’entitat en l’article de premsa del diari Las Provincias titulat “La policia sanciona a los organizadores de tres macrofiestas ilegales en sólo dos noches” signat pel Sr. Javier Martínez publicar el 29 de novembre de 2012.

Primerament desmentir:

  1. No és cert que la vetllada de discomòbil, organitzada pel CIM de Benimaclet,  es fera en honor de Santa Cecília. A la Santa l’honoràrem amb actes molt més seriosos com cercaviles, concerts de música de les diferents agrupacions de l’entitat, una missa i una visita als malalts del Cottolengo del Padre Alegre que és un acte molt emotiu i ple de respecte per les persones que ens esperen al cottolengo amb gran il·lusió tots els anys.
  1. La vetllada de discomòbil es va organitzar, evidentment, per a la diversió dels socis de l’entitat i per a tots aquells veïns del barri que ens volgueren acompanyar. Una activitat molt semblant a la que organitzen totes les falles per Sant Josep i no precisament per a honorar-lo. Tots tenim els mateixos drets. En Falles hi ha centenars de festes semblants que no són criticades pel Sr. Martínez i estem segurs que totes elles tindran el permís en regla que ens va atorgar a nosaltres l’Ajuntament de València amb data de 15 de novembre de 2012 i  per Resolució nº Ñ-4588. Com sinó vam poder comptar amb la col·laboració de la Policia Local per a la retirada de vehicles?
  1. Definir la vetllada del CIM de Benimaclet com una “macrofiesta” és, com a mínim,  ridícul. Parlar de 600 persones ens sembla com a mínim un exercici fantasiós.
  1. Totes aquestes activitats tenen el pertinent permís de l’Ajuntament de València i, a més a més, totes elles van ser consensuades amb l’Inspector del Retén de la Policia Local de Benimaclet.
  1. NO es va produir cap desallotjament dels presents donat que la discomòbil va parar la seua actuació a les 02:00 h, tal i com constava en el permís, i els músics del CIM de Benimaclet es trobaven en tasques de recollida i neteja del carrer per a tornar-lo al seu estat habitual, fruit del desig de crear un entorn cívic i de convivència al voltant del CIM de Benimaclet.

I , en segon lloc, fer constar el profund malestar que provoquen en tots els veïns del barri de Benimaclet manifestacions del caire de les fetes pel Sr. Javier Martínez totalment mancades de rigor i fetes amb la més absoluta ignorància de la realitat, perquè  no es pot entrar a fer valoracions sobre qüestions que no es coneixen. Al CIM de Benimaclet no ens consta cap intent de contactar amb nosaltres per contrastar les seues informacions.

És també significatiu que, en l’únic cas on la festa va ser completament il·legal, no s’anomene cap entitat ni cap persona en particular com a responsables mentre que en les que sí que ho eren es pose  en boca de tothom entitats i persones honorables sense cap tipus de comprovació ni rigor informatiu.

Benimaclet és un barri molt tranquil, amb una intensa i respectuosa vida social i cultural, on els veïns transiten fins a altes hores de la nit amb completa seguretat, on, qui vol, participa a les diverses activitats que li agraden amb respecte i educació  perquè aquest és el nostre poble i ens l’estimem. Benimaclet és el poble on tothom voldria viure. Potser haurem de convidar el Sr. Martínez a les nostres festes i veurà quina és la qualitat personal dels seus veïns i quina és la forma tant constructiva com és programen les activitats culturals i els actes de convivència ciutadana.

Sr. Martínez, queda Vostè convidat al CIM de Benimaclet i al nostre poble per a conèixer-nos de prop. Veurà com li contagiarem la felicitat de viure ací. És tan senzill com això.

Benimaclet, 29 de novembre de 2012.

La presidenta del CIM de Benimaclet