La Banda Simfònica del Centre Instructiu Musical de Benimaclet engega el nou curs després de l’exitosa gira per Itàlia.

València, 18 de setembre de 2015.

La Banda Simfònica del CIM Benimaclet comença el nou curs amb la participació a les festes patronals del barri i a la cloenda del 30 Aniversari de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL), després dels concerts realitzats a Itàlia, dins del marc del 20é aniversari de “Musica in Festa” que es celebra cada any a la localitat italiana d’Staffolo.

foto 1

Malgrat la pluja, que va estar ben present en el viatge, la Banda Simfònica de la societat musical centenària de Benimaclet, va poder complir amb expectatives el programa organitzat per a la commemoració dels 20 anys de “Musica in Festa”.

Aquest festival, impulsat per la Banda Musical Città di Staffolo, s’ha convertit en tot un referent de la regió de les Marques i atrau espectadors de totes les contrades veïnes. L’edició d’enguany es va celebrar durant els dies 25, 26 i 27 de juliol i la Junta Directiva de la banda italiana va voler convidar a totes aquelles bandes amb les quals ha establert una profunda amistat, entre aquestes, la Banda Simfònica del CIM Benimaclet.
foto 2

Durant l’estada a Itàlia, la Banda Simfònica del CIM Benimaclet va realizar diversos passacarrers i concerts dins de l’esmentat programa “Musica in festa”, que van ser ben acollits i celebrats tant per la gent d’Staffolo com pels forasters que visitaven el poble. L’esdeveniment també comptà amb la presència d’agrupacions italianes, portugueses i nord-americanes. Cal afegir que tots els concerts van ser retransmesos en directe per Internet, gràcies a la col·laboració de la Banda Musicale città di Staffolo amb Radio Studio 7, a través de la qual podeu escoltar els postcasts corresponents.

foto 4
A més, per reforçar la promoció artística i cultural de Florència, la Banda Simfònica va actuar el 24 de juliol a la Piazza San Lorenzo, amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat dels Mèdici.
foto 3

Per a Ildefonso Martos Carretero, director de la Banda Simfònica del CIM Benimaclet, “ la convivència amb altres bandes ens ha servit per encetar amb més força i il·lusió nous projectes internacionals. També, demostra que la música no entén d’idiomes i, tampoc, de fronteres i, per això, esperem repetir l’experiència i viure’n de noves”.

Encara més i com és habitual, al llarg del més de setembre, la Banda serà protagonista de les Festes Patronals de Benimaclet que celebra el 75 aniversari de les Festes del Crist. Hi participarà en processons, passacarrers i en l’esperada entrada de moros i cristians, recolzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians. També realitzaran un concert audiovisual, el dijous 18 de setembre, a les 23 hores, a la Plaça de Benimaclet.

Paralel·lament, la Banda Simfònica de Benimaclet formarà part de la cloenda del 30 Aniversari de la Coordinadora de Societats Musicals de València, COSOMUVAL, que ha portat al palau a orquestres, cors i bandes juvenils d’arreu de la ciutat. L’actuació tindrà lloc el diumenge 21 de setembre,a les 11 hores, a la sala Jose Iturbi del Palau de la Música de València, junt a la Banda de la Sociedad Instructiva del Obrero Agrícola y Musical de Benimàmet.

Centre Instructiu Musical de Benimaclet

www.cimbenimaclet.com

PROGRAMA

CONCERT AUDIOVISUAL A LA PLAÇA DE BENIMACLET

Dijous 18 de setembre a les 23 hores.

Plaça de Benimaclet.

Banda Simfònica del CIM Benimaclet

ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS

Dissabte 20 de setembre a les 23.30 hores.

Organitza: Festers del Crist de Benimaclet

Col·labora: Federació Valenciana de Moros i Cristians