Les bandes de música de Malilla i El Palmar, enceten el mes de desembre de “Música al carrer”

La Societat Musical Barri de Malilla i la Societat Instructiu Musical de El Palmar seran les encarregades d’encetar el mes de desembre del cicle de concerts “Música al Carrer”, una iniciativa de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (Cosomuval) i l’Ajuntament de València.

Les dues Bandes Simfòniques d’aquestes societats musicals actuaran el diumenge 4 de desembre a les 12.00 hores: la Societat Musical Barri de Malilla al Parc de Vivers, mentre que la Societat Instructiu Musical de El Palmar realitzarà el seu concert a la Plaça de Drassanes.

cosomuval-concerts-aire-lliure-ajuntament-valènciaEls concerts formen part del Primer Cicle de Concerts “Música al Carrer” que va començar el 17 de setembre i s’allargarà fins l’11 de desembre de 2016 pels carrers de València i que pretén valorar les societats musicals valencianes i, especialment, la música de banda, present en la majoria de festivitats del nostre territori.

La Societat Musical Barri de Malilla va ser fundada l’any 1988 per la iniciativa d’un grup dins de l’Associació de Veïns de Malilla que aposta per dotar al barri d’una activitat cultural lligada a la música. En un primer moment es constitueix l’escola de música on s’imparteixen classes de llenguatge musical i dels principals instruments que formen part de les agrupacions bandístiques. En un any es va formar la banda que donava el seu primer concert en pocs mesos dirigida per Daniel Belloví Navarro. Al llarg de la seua trajectòria els músics de la banda han participat a concursos i certàmens oficials com el de la Diputació de València on van obtindre en dues ocasions (2005 i 2007) el segon premi o el Certamen de Bandes “Castell de Benissanó” l’any 2008 on van aconseguir el primer premi de pasdoble i el segon de concert. A més, assíduament participa a programes organitzats per la Diputació i l’Ajuntament de València, com “Retrobem la Nostra Música” o els cicles de “Concerts al Mercat de Colón”. També cal destacar el seu compromís amb les associacions i institucions del barri com l’Associació de Veïns o el centre de secundària del barri amb el que participa en l’organització del seu programa de conscienciació “Enganxa’t. Jornades per la tolerància” realitzant diferents actuacions.

La Banda de Música de la Societat Instructiu Musical de El Palmar va ser fundada l’any 1917, gràcies a l’esforç del mestre d’escola D. Jerónimo Rullán Torres, del metge D. Emilio Vidal Miralles i un grup de joves de la localitat. L’any 1922 es va inaugurar el Casino Musical i adopta el seu actual nom de Societat Instructiu Musical. L’any 1949, la Banda de Música és requerida pel director de cinema D. Rafael Romero Marchent per actuar a Madrid, aportant la música de la pel·lícula ‘’Flor de Llac’’. També es convidada a actuar en l’1.er.- Congrés Nacional de Periodistes. En la seva dilatada història ha actuat en nombrosos festivals, concerts i actes d’índole molt variada: En 1987 i 1995 participa en el Certamen de Música de la Diputació de València i en 1996 i 1998 participa en el Certamen Internacional de Música Ciutat de València, on obté un meritori primer premi de la secció tercera i un tercer premi de la secció segona respectivament. Al maig del 2000 assumeix la direcció D. Jorge Peiró Marco. Està en possessió de la Medalla de la Belles arts del Ministeri de Cultura i la Medalla d’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana. Al març de 2007 li va ser concedida per la Diputació de València la Medalla al Mèrit Cultural.

Diumenge 4 desembre– 12.00 hores

Plaça de Drassanes: Societat Instructiu Musical de El Palmar
Parc de Vivers: Societat Musical Barri de Malilla

Més informació: Cicle de Concerts “Música al carrer” 2016.