cosomuval-concerts-aire-lliure-ajuntament-valènciaDesprés de que es suspengueren els concerts programats per al diumenge 4 de desembre del 2016 per les previsions meteorològiques, la banda de música de la Societat Instructiu Musical de El Palmar oferirà el seu concert el pròxim diumenge 29 de gener de 2017 a les 12.00 hores en el emblemàtic Mercat de Colón de València.

Aquesta actuació, per tant, serà la penúltima del Primer Cicle de Concerts “Música al Carrer” de l’any passat 2016, una iniciativa organitzada per la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (Cosomuval) i l’Ajuntament de València.  El cicle es va desenvolupar del 17 de setembre fins a l’11 de desembre de 2016 pels carrers de València amb l’objectiu de valorar les societats valencians i, especialment, la música de banda, tret característic present a la majoria de festivitats del nostre territori.

La Banda de Música de la Societat Instructiu Musical de El Palmar va ser fundada l’any 1917, gràcies a l’esforç del mestre d’escola D. Jerónimo Rullán Torres, del metge D. Emilio Vidal Miralles i un grup de joves de la localitat. L’any 1922 es va inaugurar el Casino Musical i adopta el seu actual nom de Societat Instructiu Musical. L’any 1949, la Banda de Música és requerida pel director de cinema D. Rafael Romero Marchent per actuar a Madrid, aportant la música de la pel·lícula ‘’Flor de Llac’’. També es convidada a actuar en l’1.er.- Congrés Nacional de Periodistes. En la seva dilatada història ha actuat en nombrosos festivals, concerts i actes d’índole molt variada: En 1987 i 1995 participa en el Certamen de Música de la Diputació de València i en 1996 i 1998 participa en el Certamen Internacional de Música Ciutat de València, on obté un meritori primer premi de la secció tercera i un tercer premi de la secció segona respectivament. Al maig del 2000 assumeix la direcció D. Jorge Peiró Marco. Està en possessió de la Medalla de la Belles arts del Ministeri de Cultura i la Medalla d’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana. Al març de 2007 li va ser concedida per la Diputació de València la Medalla al Mèrit Cultural.

Diumenge 29 de gener– 12.00 hores

Mercat de Colón: Societat Instructiu Musical de El Palmar

Més informació: Cicle de Concerts “Música al carrer” 2016.