Cosomuval Concierto 20012019La Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (COSOMUVAL) ha engegat un cicle de concerts amb l’objectiu de donar visibilitat a les activitats que realitzen les diferents agrupacions de les seues societats musicals.

El lloc triat per a celebrar-los és l’Ateneu Mercantil de València, que ha cedit el seu saló d’actes perquè aquestes entitats mostren la seua cultura fora del seu escenari habitual. Així, a partir del diumenge 20 de gener i durant quatre jornades, passaran per l’Ateneu corals, orquestres, bandes juvenils i bandes simfòniques que oferiran diferents repertoris interpretats pels músics que conformen les diferents plantilles.

El primer concert se celebrarà el diumenge 20 de gener a les 11:30 hores i consistirà en una trobada coral en el qual participaran la coral del Centre de Música i Dansa de Natzaret i el cor polifònic de la Unió Musical Santa Cecilia de Castellar-Oliveral.

El cicle continuarà el 3 de febrer amb una trobada de bandes juvenils en la qual prendran part les formacions més joves de la Societat Musical Santa Cecilia del Grau i la Societat Musical de Benicalap.

L’Orquestra de la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel.li, la de la Societat Instructiva Obrer Agrícola i Musical de Benimàmet i la de l’Ateneu Musical del Port seran les protagonistes del concert del diumenge 10 de febrer.
El cicle conclourà el 17 de febrer amb l’actuació de la banda de música del Centre Instructiu Musical de Torrefiel i la banda de música de la Societat Musical dels Orriols.

En total es calcula que passaran per l’Ateneu més de 250 músics pertanyents a 9 societats de les 26 que formen part de la Coordinadora. Per al seu president, Miguel Hernández, “és una satisfacció poder augmentar l’oferta cultural de la ciutat amb formacions musicals de València en un escenari com el de l’Ateneu, a qui hem d’agrair la seua total predisposició per a cedir-nos les seues instal·lacions. Animem al públic a assistir als concerts i així conega de primera mà el que ofereixen les nostres societats musicals, que són molt més que bandes de música”.

Des de la Coordinadora es confia en l’èxit de la iniciativa, per la qual cosa ja confirmen que els encantaria que aquesta fora la primera edició de moltes tant en l’Ateneu com en altres escenaris de la ciutat de València.