carnestoltes2019ruedadeprensaPer primera vegada, bandes de música valencianes participaran en els Carnestoltes del barri de Russafa que tindran lloc el dissabte dia 16 de febrer. En esta novena edició, que porta per lema Carnestoltes A Banda, la música i el ball seran els eixos centrals per festejar la interculturalitat gràcies a la colaboració de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (COSOMUVAL). Un total de 14 bandes membres de la Coordinadora i altres 5 agrupacions d’altres societats musicals posaran ritme a les danses de grups folklòrics d’altres països en una demostració de convivència entre cultures.

El president de Cosomuval, Miguel Hernández, ha destacat la implicació de les bandes de la ciutat en este esdeveniment festiu i “el gran esforç i treball que estan desenvolupant per tal de participar en este acte que suposa tot un repte, ja que es tracta d’una activitat molt diferent a les que habitualment realitzen les nostres bandes com són cercaviles, processons, concerts, etc. Ha hagut un procés de treball previ per tal d’adaptar les partitures originals a les nostres agrupacions, que suposa un enriquiment per a ambdues parts. Estem molt il·lusionats”.

Organitzat per les associacions Jarit i Sariri, esta cita reunirà a uns 1.500 participants, entre músics, ballarins i membres de diferents col·lectius. La cercavila arrancarà a les 16.00 hores, al parc de Manuel Granero, per continuar per Filipines, Literat Azorín, Sueca, Dénia i Cuba, i finalitzar a Pintor Gisbert. La festa continuarà posteriorment fins a les 00.00 hores. Al carrer de Puerto Rico número 26 s’instal·larà un ‘punt violeta’, on una psicòloga atendrà possibles casos de masclisme, homofòbia, transfòbia o racisme.

Però abans, este dissabte dia 9, des de les 12.00 fins a les 19.00 hores, se celebrarà un precarnaval al Parc Central, a l’altura del carrer de Filipines i les Naus de Ribes. De matí tindran lloc ‘Las llamadas’, un costum d’Amèrica Llatina consistent en una competició entre batucades, mentre que de vesprada hi haurà assajos dels grups de danses folklòriques, acompanyats de les bandes de música valencianes.