IMG_20190225_192351Membres de Cosomuval s’han reunit amb Manolo Camarasa (Ciudadanos) per tal d’abordar assumptes que afecten les societats musicals de València en la seua relació amb l’Ajuntament. Entre les propostes de Ciudadanos, Camarasa aposta per centralitzar tot el relatiu a les bandes de la ciutat i la Banda Municipal de València en una mateixa unitat administrativa, algo que facilitaria les gestions i tràmits i optimitzaria els serveis. El representant de Ciudadanos també creu que la Coordinadora ha de formar part del Comitè Organitzador del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València i que les seues bandes han de participar activament en la seua promoció a través de concerts i actuacions de les seues agrupacions, escoles, etc. Camarasa s’ha posat a disposició de la Coordinadora per tal de donar a la música el paper que mereix dins de la política municipal.

Per la seua banda, el president de Cosomuval, Miguel Hernández, ha valorat positivament estes dos propostes i ha aprofitat l’encontre per a recordar que el pressupost que l’Ajuntament de València dedica a les societats musicals de la ciutat no ha variat des de 2009, any en el qual va sofrir una important detallada a causa de la crisi i és a totes llums insuficient i que, a pesar del canvi polític, el conveni amb l’Ajuntament tampoc ha millorat. Així mateix, ha assegurat que les bandes de la ciutat volen actuar al carrer i fer-se visibles però en llocs amb condicions adequades i que una de les principals necessitats amb les quals es troben les bandes és la de disposar d’auditoris i sales per oferir la seua música. En este sentit, ha mencionat el cicle de concerts que acaba de realitzar-se amb molt d’èxit a l’Ateneu Mercantil i ha proposat organitzar cicles similars en auditoris com, per exemple, el Palau de la Música de València.

Per parlar d’estos i altres temes pròximament tindrà lloc una reunió entre les 26 societats musicals que formen part de la Coordinadora i el candidat a l’alcaldia de València per Ciudadanos, Fernando Giner.