Massarrojos: concert de solistes i directors convidats

Aquest dissabte 29 de febrer l’Agrupació Musical de Massarrojos oferirà un concert on solistes i directors convidats són protagonistes de cartell.
Obres de Philip Sparke, Pedro Iturralde, David Rivas, entre altres, seràn les interpretades.
Jaime Campos, José Rodríguez i Vicent Vijuescas, integrants de l’Agrupació, són els solistes de bombardí, saxo soprano i clarinet respectivament.
Com a directors convidats comptem amb la presència de Federico Cuevas natural de Moncada i de João Raquel nascut en Benavente (Portugal).
El concert tindrà lloc a l’auditori de l’Agrupació (saló parroquial de Massarrojos) a les 19:30h.

Federico Cuevas va començar els seus estudis musicals en el Centre Artístic Musical de Moncada i més tard ingressa en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, on obté el títol de Professor Superior de Música, en l’especialitat de saxofon amb la màxima qualificació. Entre els seus professors de saxofon cal destacar a Francisco Chasán, Miguel Llopis, Eloy Gracia, Francisco Martínez, Daniel Kientzy i Pedro Iturralde.
Ha estudiat direcció d’Orquestra i Banda amb els professors, Luis Sanjaime, Pablo Sánchez Torrella, Rafael Talens, Bernardo Adam Ferrero, Francisco Fort, etc.
Ha dirigit la Banda de Música Unió Musical Lira Realense de Real de Montroi guanyant diferents concursos, destacant el primer premi i esment d’honor en el certamen Internacional de València en 2002. També ha dirigit el Centre Artístic Musical de Moncada, Va unir Musical d’Alberic, Centre Musical Paternense i Agrupació Musical de Massarrojos.


L’any 2001 ingressa en el claustre de professors de l’Institut Sant Jaume Apòstol de Moncada exercint la docència escolar en l’especialitat de música i des de 2002 és professor de saxofon en el Conservatori Professional Municipal Ciutat de Moncada.

João Raquel va iniciar els seus estudis musicals a la Sociedad Filarmónica de Benavente i va estudiar trompeta al Conservatori de Lisboa. És llicenciat en Educació Musical per l’Escola Superior d’Educació a Lisboa i títol de banda a les Royal Schools of Music de Londres. Va assistir a classes magistrals amb molts conductors d’arreu del món.
Va guanyar diversos premis com a director d’orquestra, especialment la medalla de plata amb l’Orquestra Simfònica de Moguilev a Bielorússia i la medalla de bronze amb l’Orquestra Simfònica de Belgrad a Sèrbia. Recentment va publicar el llibre “Paixão de Maestro”, que es va convertir en “Best Seller”.
Actualment és director de la banda de Sociedade Musical e Recreativa Obidense i de la Societat Filharmònica de Santo Estêvão.