Cancel·lació de les classes pel coronavirus

Les escoles de música de les societats musicals de Cosomuval han tancat les seues classes des de dilluns 23 de març i fins nova ordre, d’acord a les instruccions marcades per la Generalitat Valenciana amb motiu de la crisi del corona virus. Així mateix, moltes han sigut les entitats que han suspès també els assajos de les seues formacions musicals així com concerts i esdeveniments musicals.

Esta situació és especialment preocupant de cara a les escoles, per això el col·lectiu està ja treballant en prendre mesures per a evitar els problemes econòmics derivats de la suspensió de les classes.

D’altra banda, el sector també ha sigut un dels afectats amb la cancel·lació de les Falles, amb la qual milers de músics s’han quedat sense poder tocar en estes festes. Tampoc ha sigut ben rebut el fet que l’Ajuntament de València haja anunciat que les Falles es plantaran durant la Fira de Juliol, tot just coincidint amb la celebració del Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València que tindrà lloc del 15 al 19 de juliol.