L’associació Banda de Música Campanar es funda en els anys 90 en el barri que li dóna el seu nom. Van ser diversos veïns i veïnes amb inquietuds musicals els que van pensar en la necessitat de dotar a Campanar d’una institució en la qual es divulgara, formara i gaudira amb la música.

És cert que consta com a precedent una xicoteta banda de veïns, però la constitució com a tal de l’associació es duu a terme el 10 de febrer de 1997 sent 13 els seus membres fundadors, i el seu primer president José Luís Vivar Piera.

La banda de música comença el seu camí sent una xicoteta societat musical de barri en la qual es forma als nous músics per a accedir a la banda titular, que va ser dirigida al principi per Rafael Vizcaíno Cambra. El creixement de l’associació és ràpid i des de la seua fundació cada vegada més són els interessats en formar part de l’associació, amb el que la mateixa s’aferma i es considera necessari el trasllat des del vell local en el carrer Benidorm al carrer Juan Aguilar l’any 2002, i posteriorment al carrer Castielfabib, seu actual.

La voluntat d’oferir una formació estructurada i reglada va fer evident la necessitat de crear un pla d’estudis reglat amb un equip docent preparat i professional. Sota aquesta premissa es va crear l’Escola de Música Campanar. L’escola està reconeguda, des d’abril de 2007, com a Centre Autoritzat per a Ensenyaments Musicals per part de la Consellería d’Educació de la Generalitat Valenciana i desenvolupa diverses activitats dins de la seua oferta formativa.

La Banda de Música Campanar ha cercat diversificar la seua oferta d’activitats i abastar una demanda cada vegada major pel que ha anat creant diverses seccions dins de l’associació: la Banda Juvenil Campanar, el Cor Infantil de Campanar, l’Orquestra Campanar, Batukampa i la Banda Daurada Simfònica de Campanar i a més realitza altres activitats culturals i lúdiques per als seus socis i el conjunt de veïns com ara celebracions de Santa Cecilia, cicles de cinema, sopars, concursos…

La relació amb el poble de Campanar ha sigut plena des del primer moment i s’evidencia any rere any en les relacions entre la banda de música i els diferents actors socials i culturals del barri (Cor de Campanar, parròquia, junta de festes, falles, col·legis, associacions…). De fet, l’emblema de la societat es compon del campanar de l’església, la capella del Sto. Crist del Pouet i el portal de Tendetes.

L’associació compta en l’actualitat amb més de 300 socis, uns 45 músics i quasi 300 alumnes en una escola amb prop d’una vintena de professionals. És membre de ple dret de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL) i a més està declarada Bé d’Interès Cultural (BIC) per la Generalitat Valenciana.

A més disposa d’Orquestra, Cor Infantil, Batukampa, Banda Dorada Simfònica Campanar i Banda Juvenil.


Ver mapa más grande

Comments are closed.