L’Agrupació Musical Sant Isidre deu el seu origen a la unió de dos Societats independents, la Societat Musical Senabre i l’Agrupació Musical Carters de València. Era l’any 1994. Donat el gran nombre de formacions musicals que hi havia en la zona, uns anys més tard, estes dos Agrupacions veïnes i amigues, van decidir unir-se per a formar una sola.

Com ocorre a la majoria de les societats de la ciutat de València, els problemes per a establir una seu on poder assajar eren continus. Per això, l’any 2006 es veu obligada a traslladar-se al Carrer Nicolau Primitiu Gómez Serrano No 14, en el Barri de Sant Isidre de València, on hui roman. En aquell moment es pren la iniciativa de canviar el nom de l’Agrupació pel qual té hui amb el seu director Rafael Vizcaino.

Des d’aquell dia, ha aconseguit crear una escola de música formada per més de 80 alumnes entre xiquets i adults, on s’impartixen classes de llenguatge musical i instruments de vent, corda i percussió, tot açò amb la col·laboració d’un gran equip de professors titulats i dels seus diferents director com Alfonso Bautista Piquer,  Juan Toledo Pérez, Antonio Martínez Villanueva i actualment amb Rafael Lasso Gómez-Zurdo que han anat conformant la banda actual amb gran esforç i dedicació.

A més de la banda jove formada per 15 alumnes i la banda titular formada per 37 músics, en la societat funcionen el Grup de percussió ISIDRUM i el cor (nova formació).

Amb la incorporació del seu actual director, Rafael Lasso Gómez-Zurdo, l’agrupació s’ha llançat a abordar nous projectes amb l’objectiu de fer créixer, tant les difernts agrupacions artístiques que componen l’agrupació, com l’escola de música realitzant concerts didàctics en diversos llocs per a promocionar la cultura musical i incentivar que siga coneguda per tots, als diferents col·legis i asociacions culturals del barri.

El repertori musical és molt ampli, abastant obres d’autors valencians, compositors nacionals i internacionals d’un gran renom musical en composició, bandes sonores de pel·licules i peces de la cultura coneguda per la majoria de públic.

Al llarg de l’any, l’Agrupació Musical Sant Isidre oferix una multitud d’activitats, concerts, intercanvis musicals, mostres i audicions. Des de l’any 1994 participa activament en els concerts que promouen la Diputació i l’excel·lentíssim Ajuntament de València. A més, l’entita forma part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i de la Coordinadora de Societats Musicals Ferederades de la Ciutat de València (COSOMUVAL).

A tot açò, cal afegir les seues intervencions en cercaviles, processons, concerts durant tot l’any, participant activament en els intercanvis musicals organitzts per la FSMCV, així com els concerts de la Junta Municipal de Patraix. Concerts a l’aire lliure organitzats pel Palau de la Música, concerts de la campanya Retrobem la nostra música organitzada per la Diputació de València. Festes del barri de Sant Isidre, processons del divendres Sant a Tous, Sant Cistófol de València, Crist de la Fe de València, entrada de moros i cristians a Torrent, Quart de Poblet i altres ciutats on es cel·lebren aquestos actes, obtenint gran quantitat de 1o premis en desfilades i entrades.

Així mateix, la banda jove realitza diversos concerts i audicions durant el curs, sent els més significatius els de Nadali els de final de curs, participant en ocasions el cor format per tots els alumnes de la societat.

 


Ver mapa más grande