El Centre Instructiu Musical de Benimaclet reprèn la seua activitat sociocultural.

 

El CIM de Benimaclet, després de les obres de consolidació i aïllament acústic i una volta solucionats els problemes administratius, ha inaugurat la nova temporada d’activitats socioculturals amb un espectacular inici de les festes de Santa Cecília, patrona protectora dels músics.

IMG_8550c

El plugim matinal no va ser obstacle per portar, en alegre i sonor passacarrer, la imatge de la santa a casa de la clavariessa escollida com amfitriona, on passarà tota la setmana.

IMG_8681c

A la tornada de la banda a la seu, el foc de desenes de paelles va espantar el fred del dia humit i típicament tardorenc que la va rebre.

IMG_8763c

Al voltant de 350 persones es van congregar en el carrer en aquesta multitudinària manifestació popular i de confraternitat entre músics, socis i alumnes de l’entitat, ben animada per la batucada Borumbaia.

IMG_8721c

A la vesprada, el primer concert fet a la seu del CIM després de la reobertura va ser iniciat per la Coral Sant Marc de Xert, convidats especials, per a seguir amb la interpretació del “Glòria” d’Antonio Vivaldi per el Cor i l’Orquestra del CIM de Benimaclet, amb gran assistència de públic.

IMG_8968c

La centenària societat musical de Benimaclet, fundada en 1910, ha demostrat, una volta més, la seua gran capacitat d’integració social i la potent força expansiva de la seua dinàmica cultural.

 

Benimaclet

16 de novembre de 2013