“Música al carrer”, cicle de concerts de les bandes de música de la ciutat de València entre els mesos setembre i desembre de 2016

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València, conjuntament amb l’Ajuntament de València, organitza el Primer Cicle de Concerts “Música al Carrer” que tindrà lloc del 17 de setembre a l’11 de desembre de 2016 als carrers de València.

cosomuval-concerts-aire-lliure-ajuntament-valènciaLa ciutat de València es plenarà de música els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre gràcies al treball col·lectiu entre l’Ajuntament de València i la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL). Seran un total de 25 concerts, repartits entre els caps de setmana entre el 17 de setembre i l’11 de desembre de 2016 i que realitzaran les bandes de música que formen COSOMUVAL. Les localitzacions elegides són el Mercat de Cabanyal, el Parc de Benicalap, el Parc de Capçalera, el Parc de Vivers, la Plaça de Drassanes i el Mercat de Colón.

Aquest cicle de concerts naix de l’anterior projecte que es realitzava al Mercat de Colón i de la voluntat de diversificar i portar la música a tots els barris de la ciutat de València. Les societats musicals valencianes són un patrimoni cultural únic i singular que ha caracteritzat la història del nostre territori gràcies a la seua capacitat de penetrar en la societat.  És per això que “Música al carrer” pretén potenciar els valors tradicionals i musicals entre la població valenciana i recolzar des del punt de vista administratiu i institucional el treball de les societats musicals. Per a COSOMUVAL és un pas més: “És important que es reconeguen les tasques de caràcter social, cultural i musical de les associacions musicals dins de l’entramant valencià”, declara Miguel Hernàndez, President de Cosomuval,  a més, afegeix, “les societats musicals representem una part important de l’oferta d’oci de la ciutat de valència i participem activament de les festivitats més importants”.

Les actuacions començaran el dia 17 de setembre, a les 20.00 hores al Mercat del Cabanyal amb la Societat Musical Unió de Pescadors El Cabanyal i al Mercat de Benicalap amb l’Associació Musical de Benicalap. L’Associació Musical Patraix serà l’encarregada de tancar “Música al carrer” l’11 de desembre a les 12 hores al Mercat de Colón.

La resta de Societats Musicals són: la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí, Agrupació Musical de Massarrojos, el Centre de Música i Dansa de Natzaret, la Societat Musical dels Orriols, la Societat Instuctiva de l’Obrer Agrícola i Musical de Benimamet, la Societat Musical La Unió de Tres Forques, el Centre Instructiu Musical de Benimaclet, l’Associacio Musical del Port, el Centre Instructiu Musical Tendetes, l’Associació Musical  San José de Pignatelli, l’Associació Musical Santa Cecília del Grao, el Centre Instructiu Musical Banda Parroquial de Torrefiel, la Banda de Música de Cmapanar, l’Associació Musical Carrera Font de Sant Lluís, el Centre Instructiu Musical Casellar-Oliveral, la Unió Musical Santa Cecília Castellar-Oliveral, la Societat Musical Poblats Marítims, l’Associació Musical Sant Isidre,  Associació Cultural Falla General Barroso – Litógrafo Pascual y Abad, l’Associació Musical Gayano Lluch,la Societat Instructiu Musical El Palmar i la Societat Musical Barri de Malilla.

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València treballa per establir vincles forts entre aquestes i les entitats i organitzacions valencianes.  Actualment, està formada per 25 societats musicals de la ciutat de València i pedanies i nodreixen la Ciutat de València amb vora 3.600 músics entre les diferents agrupacions musicals juvenils i simfòniques (bandes de música, orquestres, cors, rondalles, etc).

PROGRAMA

Setembre

Dissabte 17 – 20.00 hores

Mercat del Cabanyal: Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal
Mercat de Benimacalap: Associació Musical Benicalap

Diumenge 18 – 12.00 hores

Parc de Capçalera: Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí
Parc de Vivers: Associació Musical Massarrojos

Dissabte 24 – 18.00 hores

Plaça de Drassanes: Centre de Música i Dansa de Natzaret
Parc de Benicalap: Societat Musical dels Orriols

Diumenge 25 – 12.00 hores

Parc de Capçalera: Societat Instructiva de l’Obrer Agrícola i Musical de Benimamet
Parc de Vivers: Societat Musical La Unió de Tres Forques

Octubre

Diumenge 2 – 12.00 hores

Parc de Benicalap: Centre Instructiu Musical de Benimaclet
Plaça de Drassanes: Societat Ateneu Musical del Port

Diumenge 16 – 12.00 hores

Parc de Capçalera: Centre Instructiu Musical Tendetes
Parc de Vivers: Agrupació Musical San José de Pignatelli

Diumenge 23 – 12.00 hores

Parc de Capçalera: Centre Instructiu Musical Banda Parroquial de Torrefiel

Diumenge 23 – 17.30 hores

Plaça de Drassanes: Agrupació Musical Santa Cecília del Grao

Novembre

Diumenge 6 – 12.00 hores

Plaça Esglèsia de Benicalap: Banda de Música de Campanar
Parc de Capçalera: Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís

Diumenge 13 – 12.00 hores

Parc de Capçalera: Centre Instructiu Musical de Castellar-Oliveral
Mercat de Colón: Unió Musical Santa Cecília de Castellar-Oliveral

Dissabte 19 – 17.00 hores

Plaça de Drassanes: Societat Musical dels Poblats Marítims

Diumenge 20 – 17.00 hores

Mercat de Colón: Agrupació Musical Sant Isidre

Diumenge 27 – 12.00 hores

Plaça de l’Esglèsia Nova de Benicalap: Associación Cultural Falla General Barroso- Litografo Pascual y Abad.
Mercat de Colón: Agrupació Musical Gayano Lluch

Desembre

Diumenge 4 – 12.00 hores

Plaça de Drassanes: Societat Instructiu Musical de El Palmar
Parc de Vivers: Societat Musical Barri de Malilla

Diumenge 11 – 12.00 hores

Mercat de Colón: Agrupació Musical Patraix