Benicalap i Mercat de Colón acolliran el diumenge 27 de novembre els concerts de “Música al Carrer”

La Banda de Música de l’”Asociación Cultural Falla General Barroso – Litografo Pascual y Abad” i l’Agrupació Musical Gayano Lluch seran les agrupacions musicals que tancaran el mes de novembre amb els concerts del cicle de música “Música al Carrer”, una iniciativa de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL) i l’ Ajuntament de València que portarà la música de les nostres bandes a diferents barris de València.

Les dues Bandes Simfòniques actuaran el diumenge 27 de novembre a les 12.00 hores. L’”Asociación Cultural Falla General Barroso – Litografo Pascual y Abad” ens oferirà el seu concert a la Plaça Església Nova de Benicalap mentre que l’Agrupació Musical Gayano Lluch ho farà en el emblemàtic Mercat de Colón. Les dues actuacions formen part del Primer Cicle de Concerts “Música al Carrer” que es celebra del 17 de setembre a l’11 de desembre de 2016 als carrers de València i que pretén valorar les societats musicals valencianes, patrimoni cultural únic i singular que ha caracteritzat la història del nostre territori.

cosomuval-concerts-aire-lliure-ajuntament-valència

L’”Asociación Cultural Falla General Barroso – Litografo Pascual y Abad” naix a l’any 1995 gràcies a l’interès per la música d’un grup de fallers i el professor de música D. José San Antonio. La banda de música va realitzar la seua primera actuació el 9 de desembre de 1995 a la presentació de les Falleres Majors i des d’aleshores han actuat en el Retrobem, al Parc d’Atraccions de Madrid, en festes patronals, en l’Aniversari de l’Agrupació de Jesús, en el Centenari de la Banda de Quintanar de l’Ordre, en la Presentació de la Fallera Major i Infantil de València, en la Cavalcada dels Reis, en diferents Setmanes Culturals de comissions veïnes, en processons de Pedanies, en la Mostra de Bandes de Falla, al Mercat de Colón, etc.

L’Agrupació Musical Gayano Lluch es va crear en 1994 dins d’un casal faller amb l’ajuda del director D. Rafael Vizcaíno Cambra. Des de l’any 1995 fan part de la Federació de Societats Musicals de la Ciutat de València i des de l’any 1996 de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València. Actualment, la banda de música està formada per 51 músics. També compten amb una agrupació formada únicament per dones, la Gayano Women’s Band, que ha tingut el plaer d’actuar per a l’Ajuntament de Badajoz, com a orquestra convidada en el 10 Certamen Provincial de Bandes de Música de València i a la Mostra Viva del Mediterrani.

Diumenge 27 novembre – 12.00 hores

  • Plaça de l’Església Nova de Benicalap: Associación Cultural Falla General Barroso- Litografo Pascual y Abad.
  • Mercat de Colón: Agrupació Musical Gayano Lluch

Més informació: Cicle de Concerts “Música al carrer” 2016.