La Banda de Música de Patraix tancarà el cicle de concerts “Música al Carrer” al Mercat de Colón el diumenge 11 de desembre. 

La Banda de Música de l’ Agrupació Musical de Patraix serà l’encarregada de tancar el cicle de concerts “Música al Carrer” al Mercat de Colón el pròxim diumenge 11 de desembre a les 12.00 hores. El cicle ha estat organitzat per la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València i l’Ajuntament de València i ha difós la música de les nostres bandes a diferents barris de la ciutat de València.

musica al carrer cosomuval ajuntament valencia bandes de música nuestras bandas de músicaEl Primer Cicle de Concerts “Música al Carrer” s’ha desenvolupat del 17 de setembre a l’11 de desembre de 2016 a llocs com el Mercat de Colón, el Parc de Vivers, la plaça de Drassanes o el Parc de Capçalera, amb l’objectiu de fer valdre el treball de les societats musicals valencianes, expressió cultural única i singular del nostre territori, presents en la majoria de les festivitats de València com les Falles, ara patrimoni de la Humanitat. Aquesta primera experiència servirà de base per a millorar el pròxim cicle de concerts del 2017 i seguir amb la tradició d’oferir el millor de les bandes de música als valencians.

L’Agrupació Musical Patraix va néixer l’any 1994 amb el nom de “Els Trabucaires”, canviant la seua denominació per l’actual l’any 2002. Aquesta agrupació compta amb una Escola de Música en la qual es cursa el Grau Elemental i el preparatori per a la prova d’accés al conservatori, amb classes diàries impartides per professors titulats en solfeig i en totes les especialitats d’instruments de vent-fusta, vent-metall, corda, percussió i piano. També realitzen cursos per a nens de 5 i 6 anys i classes per a adults sense límit d’edat. Els grups musicals que componen l’Agrupació Musical Patraix són: la Banda de Música Infantil, la Banda de Música Juvenil, la Banda de Música Titular, el Grup Coral i dos Grups de càmera (Quintet de Metalls i Quartet de Clarinets). El Director de tots els grups musicals és D. Juan Antonio Pérez Pardo. La societat musical participa en cercaviles, cavalcades i processons del barri de Patraix i realitza concerts d’intercanvi amb altres bandes de música. Cada any, organitzen la Setmana Cultural a final de curs, amb gran afluència de públic. L’any 2003 l’Associació de Veïns i Cultural de Patraix ens va concedir el premi a l’Entitat del Barri per la labor social i educativa.

Més informació: Cicle de Concerts “Música al carrer” 2016.