Cartel de cultura als pobles genéricoEl cap de setmana vinent arranca el projecte Cultura als pobles 2018, una iniciativa de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València que aposta per la descentralització de la cultura acostant l’oferta cultural de la ciutat als nuclis de població singulars com són els pobles de València.

En aquesta segona edició la campanya inclou de nou concerts de música de banda a càrrec de societats musicals pertanyents a la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (COSOMUVAL), entitat que torna a participar en la iniciativa.

El primer d’ells se celebrarà dissabte que ve 5 de maig en els Jardins del Xalet de Bartual (La Punta) i estarà a càrrec de l’Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau. Sota la direcció de José Luis Peris Cordellat interpretaran un programa que en la primera part inclourà Suspiros de España de R. Roig, Simfonia nobilissima de J. Jagger i Rapsòdia valenciana de M. Penella. Després del descans es podrà escoltar Aires llevantins de B. Sanchís, Dansa oriental de J.M. Izquierdo i Els miserables de Boubil/Schönberg.

La resta de concerts els interpretaran les bandes de la Societat Ateneu Musical del Port (19 de maig) en la plaça de Carpesa; la Societat. Instructiva Obrer Agrícola i Musical de Benimàmet (20 de maig) en Beniferri; Centre Instructiu Musical de Castellar-Oliveral (2 de juny) en La Torre; la Societat Musical Barri de Malilla (3 de juny) en Faitanar i l’Agrupació Musical San José de Pignatelli (9 de juny) en l’amfiteatre de l’avinguda Estació de Benimàmet.

Miguel Hernández, president de COSOMUVAL, valora molt positivament que “l’Ajuntament de València compte amb les societats musicals de la ciutat per a participar en aquestes iniciatives culturals, que permeten que els veïns coneguen de primera mà la labor social, cultural i musical que desenvolupem i ajuden a posar en valor l’actiu cultural que són les bandes de música”.

Els pobles que podran gaudir de la programació dissenyada per a aquesta ocasió són Massarrojos, Benifaraig, Borbotó, Carpesa, Poble Nou, Cases de Bàrcena, Mauella, Benimàmet, Beniferri, Castellar-L’Oliveral, Forn d’Alcedo, Faitanar, La Torre, Pinedo, El Saler, El Palmar, El Perellonet i La Punta. L’edició de Cultura als Pobles de 2018 compta amb 20 activitats culturals més que l’any anterior i quasi duplica el nombre d’artistes participants, passant d’oferir dues activitats en cada poble a oferir tres activitats enguany. A més, en l’edició de 2018 actuaran 400 artistes enfront dels 225 de 2017.