Cartel Concierto Ateneo 170219

Diumenge que ve 17 de febrer a les 11:30 hores tindrà lloc en el saló d’actes de l’Ateneu Mercantil de València l’últim concert pertanyent al cicle organitzat per la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (COSOMUVAL) amb l’objectiu de donar visibilitat a les activitats que realitzen les diferents agrupacions de les seues societats musicals.

En aquesta ocasió actuaran el Centre Instructiu Musical Banda de Torrefiel i la Societat Musical dels Orriols.

La primera a pujar a l’escenari serà la banda del CIM Torrefiel. Dirigida per Vicent Català Borràs interpretarà Fidelidad de José Vélez, Ammerland de Jacob d’Haan, Take five de Paul Desmond (Arr: Vicente Sierra), Highlights from La La Land de Justin Hurwitz ( Arr: M. Brown) i Novelda de Juan Manuel Molina.

Per la seua banda, la banda de la Societat Musical dels Orriols interpretarà, sota la direcció d’Óscar Vaquerizo-Mollá, Carmesina de Manuel Morales Martinez, Concert per a Saxo Alt i Banda de Ronald Binge (en el qual actuarà com a solista Diego Menor), Pavana de Gabriel Fauré, Xicoteta Czarda per a Saxo Alt i Banda de Pedro Iturralde (amb la intervenció al saxo de Pablo Monzó) i, per a finalitzar, Forrest Gump Suite d’Alan Silvestri.

Amb aquest festival de bandes Cosomuval tanca un cicle de quatre concerts en els quals han participat més de 250 músics pertanyents a 9 societats de les 26 que formen part de la Coordinadora. El cicle es va iniciar el 20 de gener amb un festival de cors i va continuar el 3 de febrer amb una trobada de bandes juvenils i el 10 del mateix mes amb una trobada d’orquestres.

Per al seu president, Miguel Hernández, “és una satisfacció poder augmentar l’oferta cultural de la ciutat amb formacions musicals de València en un escenari com el de l’Ateneu, a qui hem d’agrair la seua total predisposició per a cedir-nos les seues instal·lacions. Animem al públic que assistisca als concerts i així conega de primera mà el que ofereixen les nostres societats musicals, que són molt més que bandes de música”.

Des de la Coordinadora es mostren satisfets davant l’èxit de la iniciativa, per la qual cosa ja confirmen que els encantaria que aquesta fora la primera edició de moltes unes altres, tant en l’Ateneu com en altres escenaris de la ciutat de València.