cartellLa Banda de Música Campanar organitza una jornada sobre el paper de les dones: Músiques i dones. Érem, som i serem, que tindrà lloc el pròxim dissabte 22 de juny.

Durant l’any 2019 i en els últims anys la Banda de Música Campanar ha assumit el repte d’incloure la perspectiva de gènere en les seues activitats i de fer una reflexió conjunta sobre la situació de les dones i xiquetes en la nostra associació. Seguint aquesta línia s’ha iniciat el procés d’elaboració del Pla d’Igualtat en el qual treballa una comissió de la Junta Directiva i de l’Escola. I que actualment es troba en la fase de diagnòstic, analitzant les dades estretes aquests mesos.

 A més, s’han realitzat exposicions i activitats en el Dia de la Dona. Per acabar aquest curs escolar  s’ha dissenyat aquesta Jornada que té com a principal objectiu visibilitzar el paper de les dones a la nostra associació.

 Durant els últims mesos un grup de dones fundadores s’ha reunit amb dones de l’actual Junta Directiva i músiques de la Banda, per a reflexionar sobre la nostra situació  a l’entitat. Un espai de debat que ha servit per a que diferents generacions de dones reflexionen sobre la igualtat de gènere en l’associació i sobre la importància de les dones en la fundació i el manteniment de la Banda de Música Campanar.  S’han analitzat les diferents seccions de l’associació, el professorat, l’alumnat, els instruments elegits i altres aspectes que ens han mostrat una realitat i unes conclusions que s’exposaran aquest dissabte en la Jornada.

 Un dia en el que també comptarem amb un concert de les dones de la banda i l’escola. Un concert preparat durant els últims mesos i en el que col·laboraran dones d’altres agrupacions musicals per a cobrir instruments minoritaris. S’ interpretaran obres composades per dones. I el dirigirà la Directora de l’Escola: Mayka Solera Santiago.

En aquest acte, també col·labora el Cor de Campanar, involucrat en les activitats de l’associació, ha preparat un xicotet concert amb una representació de dones dirigides per la seua directora: MºDolores Bayarri Castelló.

 Després de l’acte hi haurà un menjar popular en el qual totes les persones participants i assistents podran gaudir d’una paella a preus populars. És necessària la prèvia inscripció a secretària o enviant un correu a musicos@bandacampanar.com

 La vesprada finalitzarà amb la projecció del documental “Las que faltaban”, que mostra el masclisme en la indústria musical i tracta de rebel·lar-se contra les discriminacions per raó de gènere en aquest món. “Las que faltaban” són Vera Carrión i Bàrbara López músiques integrants del conjunt valencià Mafalda.

Així finalitzarem una jornada de reflexió i debat. Crearem un espai obert per a exposar tot el recollit aquests mesos de treball i donarem per finalitzada la fase de diagnòstic del Pla d’Igualtat.

Un dia per a les dones i sobre les dones de la Banda de Música Campanar, un homenatge a aquelles dones que van estar, que estan i estaran. I un moment per a abordar des  d’una perspectiva de gènere els reptes del futur de la nostra associació.