SMUP Carnestoltes Cabanyal-New Orleans

La Societat Musical Unió de Pescadors (SMUP), sota la direcció artística del trompetista Roqui Albero, torna a emular la popular festa de Mardi Grass que cada febrer es celebra a New Orleans. El proper diumenge 23 de febrer a les 11:00h del matí des de la seu de la societat, l’emblemàtic edifici “el Casinet” (Pintor Ferrandis 25), els músics de la societat, desfilaran pels carrers del barri del Cabanyal juntament amb els seus alumnes, socis i tots els veïnes i veïns que vullguen acompanyar- los al ritme del Jazz. Tots disfressats al més pur estil Jazz, visualitzant els colors del Mardi Grass (verd, dorada i morat).

En aquesta edició es realitzaran unes parades en el recorregut per a la interpretació d’alguns temes, on artistes de primer nivell nacional al món del jazz, col·laboraran interpretant grans solos.Aquest any també comptarem amb la participació del Cor de la societat, que en oferiran peces de gòspel.

Des de la SMUP volen “transmetre un agermanament simbòlic entre el barri portuari de Valencia i el de New Orleans, la ciutat que va donar origen al Jazz”. L’entitat ha convidat a la gent a disfressar-se i a formar part activa de la rua, seguint a la banda, ballant, i divertint-se pels carrers del emblemàtic barri mariner.

La SMUP

És una societat musical amb més de 90 anys de història, ubicada al emblemàtic edifici “el Casinet”, del conegut barri del Cabanyal de Valencia, antigament un humil poblat de pescadors que anaren prosperant gracies al seu esforç i treball. Sota aquests valors, i albergant tant una banda simfònica com una escola de música, en la SMUP es formen futurs músics des dels mateixos valors que germinaren l’evolució del Cabanyal, i que es manté encara hui en dia impregnant l’esperit de les ensenyances i l’amor al llenguatge mes universal de tots, la música.

Roqui Albero

Ha participat en grups de jazz com la Barcelona jazz orquestra (acompanyant a solistes com Frank Wess, Nicholas Payton, Jessie Davis), la Flamenco Big Band de Perico Sambeat, La Vella Dixieland o Seda jazz Big Band. Ha acompanyat a cantautors com Jorge Drexler, Manu Chao o Paco Ibáñez. Ha gravat per a musics com Chano Domínguez o Albert Sanz. Ha dirigit tallers per a diferents bandes de música com la primitiva de Llíria, melodia de Olocau y la Societat Musical Unió de Pescadors. Actualment està immers en el projecte Versonautas, realitzant la gravació de un disc i una gira nacional.