Isabel Capilla rep el Premi Dones de la Festa

Isabel Capilla, presidenta de la Societat Musical dels Orriols, ha sigut reconeguda amb el guardó Dones de la festa 2020 per part de l’Ajuntament de València.

Capilla, que és més de 20 anys presidenta d’esta societat musical de Cosomuval, ha assenyalat: “M’agradarïa agrair a totes les dones i les meues companys que estan entrant en les directives. Sense la música no hi hauria festa. És l’alegria del carrer”.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Igualtat, Lucia Beamud, i el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, i altres membres de l’equip de govern, ha presidit l’acte Reconeixement de les Dones de la Festa, homenatge institucional a quatre dones per la seua contribució a la festa i la cultura de les Falles de València, en el marc de la festivitat del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

A més de Capilla, les altres dones homenatjades són l’escriptora María Ángeles Arazo, la presidenta de la Societat Musical dels Orriols, Isabel Capilla; la gerent de l’empresa Pirotècnia Nadal-Martí, Nuria Martí; i la treballadora de taller faller Mari Carmen Serrán. «Elles són exemple d’obrir espais, d’obrir camins en llocs que, tradicionalment, han sigut masculinitzats», en paraules de Joan Ribó. L’acte ha comptat també amb la presència de les Falleres Majors de València, Carla García, Fallera Major Infantil, i Consuelo Llobell, Fallera Major de València, amb les seues respectives Corts d’Honor.

Es tracta de la cinquena edició d’este acte, que organitzen de manera conjunta la Regidories d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, i la de Cultura Festiva. Tal com ha assegurat l’alcalde, «és una mostra de la transversalitat de les polítiques i accions municipals en la promoció del paper de les dones en els diferents àmbits de la ciutat. I tot això, unit a la justa reclamació per la igualtat amb el paper de les dones en les Falles».

En la seua intervenció en l’acte de reconeixement, l’alcalde ha destacat que «el paper de les dones ha sigut imprescindible des de l’inici de les Falles». «Sense les dones, València no hauria pogut impulsar les Falles, fer-les grans i donar-les a conéixer.  I per este motiu és molt important mostrar este reconeixement a totes aquelles dones que han somiat i treballat incansablement per les Falles, com en este acte, en el qual tenim l’oportunitat de reconéixer la seua labor».

Amb l’acte de hui són ja 20 les dones a les quals s’ha reconegut esta tasca de fer grans les Falles. «I així volem continuar, enllaçant els noms i les vides d’aquelles dones que contribueixen a una igualtat real en les nostres Falles i assenyalen un camí optimista a seguir. Noms i vides de dones que fan millor les Falles i la nostra ciutat, amb la igualtat de gènere com a peça clau de qualsevol societat», ha conclòs l’alcalde de València.