L’Ajuntament de València aprova ajudes econòmiques per a les societats musicals de la ciutat

Després de mesos complicats per a les societats musicals de la ciutat de València, que es van veure greument afectades per la crisis del coronavirus, l’Ajuntament ha aprovat una línia extraordinària d’ajudes per al sector cultural a les quals podran optar les societats musicals.

En total es destinaran 1.520.000 euros, dels quals un milió anirà dirigit a autònoms i empreses i la resta, a associacions sense ànim de lucre. Precisament en el grup d’associacions es troben els membres de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval), que rebran quantitats econòmiques d’entre 1.200 i 3.500 euros depenent del nombre de socis.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha afirmat que la cultura “és un servei essencial” i que “l’administració no pot quedar al marge de la situació que viu el sector a causa de la pandèmia del covid-19”. En este sentit, Miguel Hernández, president de Cosomuval, valora molt positivament estes mesures que possibilitaran que les societats musicals puguen continuar desenvolupant la seua tasca artística, social i formativa als diferents barris de la ciutat.

Cal recordar que el passat mes de juny Cosomuval juntament amb la comarca de València-ciutat de la FSMCV va llançar un crit d’auxili davant les pèrdues econòmiques que la Covid 19 estava provocant en les societats musicals i que en aquells moments arribaven a quasi 700.00 euros. Una situació que s’ha agreujat considerablement a principis de curs quan les escoles de música han hagut de prendre un gran nombre de mesures per a garantir la seguretat de la tornada a les classes.