La música de banda ompli aquest dissabte els barris i pobles de València

La música de banda torna a omplir els barris i pobles de València. Aquest cap de setmana, als concerts del cicle Cultura als Barris que organitza l’Ajuntament de València i en el qual participen 24 agrupacions pertanyents a la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval), s’afegeix un més del cicle Cultura als Pobles, també organitzat pel consistori municipal i amb la participació de la Coordinadora.

Dins del cicle Cultura als Barris se celebraran tres concerts el dissabte 31 d’octubre. El primer d’ells a les 12h en el barri de Soternes i a càrrec de la Societat Instructiva Musical El Palmar. Mitja hora més tard, a les 12:30h., serà l’Agrupació Musical Patraix la que actue en el barri de Sant Pau. I per la vesprada, a les 17:30h., els veïns de Campanar podran gaudir del concert de l’Agrupació Musical Gayano Lluch.

També el dissabte 31 d’octubre a les 17.30 h., la plaça del Riu Segura del Forn d’Alcedo acollirà un concert de la campanya Cultura als Pobles a càrrec de la banda de la Unió Musical Santa Cecilia de Castellar-Oliveral.

El president de Cosomuval, Miguel Hernández, Miguel Hernández, agraeix “l’aposta del consistori per seguir donant suport a la cultura en temps de crisi, i possibilitar així que el públic torne a gaudir de l’activitat de les societats musicals,  unes entitats fonamentals en el teixit cultural de la nostra ciutat que s’han vist greument afectades per la crisi sanitària”.

La resta de bandes que actuaran pròximament en Cultura als barris són el CIM Tendetes, A. C. Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual Abad i Societat Musical Orriols. Ho faran als barris de Benicalap, Natzaret i Trinitat.

A més dels concerts, Cultura als barris inclou altres propostes como ara poesia, monòlegs d’humor, tallers de manualitats, jocs populars, teatre infantil, màgia, cinema, conta contes, circ, òpera, etc que arribaran a un total de 24 barris.

Quant a l’edició de Cultura als pobles, continuarà el 8 de novembre en Beniferri i Cases de Bárcena amb concerts a càrrec de les bandes de la Unió Musical Centre Històric de València i Amics de la Música de Benifaraig.