Quatre bandes de música de la ciutat de València actuaran diumenge que ve en altres quatre barris de la ciutat en el marc del cicle Cultura als barris que organitza l’Ajuntament de València i que un any més compta amb la col·laboració de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval).

El dissabte 8 d’octubre a les 6 de la vesprada la banda de la Unió Musical Centre Històric actuarà en el barri de la Llum; el CIM Benimaclet ho farà en el d’Orriols i la Banda Torrefiel en el de Marxalenes, dirigides, respectivament, per Vicente Gabarda, Oscar Vicente Vidal i Vicente Catalá. Ja el diumenge, la Banda de l’Agrupació Musical de Massarrojos sota la direcció d’Ildefons Martos oferirà un concert a partir de les 5 de la vesprada en el barri de Torrefiel.

La setena edició de Cultura al barris i la sisena edició de Cultura als Pobles inclouran un total de 26 concerts de bandes de música. Una aposta del consistori per les entitats de la ciutat de València que es valora molt positivament per part de Cosomuval. Segons el seu president, Miguel Hernández, “totes dues iniciatives suposen un reconeixement a la labor artística i social que desenvolupem dia a dia en els nostres barris i contribueixen a visibilitzar als centenars d’homes i dones de les nostres bandes de música així com a potenciar i difondre un ric repertori, acostant-lo a un públic molt variat que té l’oportunitat de gaudir de música de qualitat en un entorn diferent”.

Les societats musicals de la Coordinadora que prendran part en aquesta nova temporada de Cultura als barris pròximament són la Societat Musical La Unió de Tres Forques i Agrupació Musical Patraix el 15 d’octubre; la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel•lí, la Banda de Música de Campanar i l’Agrupació Musical Sant Isidre el 16 d’octubre; la Societat Musical Poblats Marítims i la Societat Musical Unió de Pescadors el 22 d’octubre; el CIM Castellar-Oliveral, la Societat Musical Barri de Malilla i l’Ateneu Musical del Port el 23 d’octubre; i l’Agrupació Musical San José de Pignatelli i l’Agrupació Musical Benicalap el 29 d’octubre.

Ja el mes de novembre, actuaran les bandes de l’Agrupació Musical Gayano Lluch i CIM Tendetes el dia 5; el Centre de Música i Dansa de Natzaret el dia 6; la SIM El Palmar el 12; l’A. C. Falla Jerònima Gal·lès-Litògraf Pascual Abad el 13 i l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís el 20.

Per la seua banda, les bandes de la Unió Musical Santa Cecilia de Castellar Oliveral, la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig i la SIOAM de Benimàmet oferiran sengles concerts en la campanya Cultura als pobles els dies 16, 23 i 30 d’octubre respectivament.

El programa Cultura als barris es desenvolupa en 24 barris i l’oferta cultural és variada: lectures dramatitzades i microteatre; dansa contemporània i dansa oriental; òpera i música de banda; poesia recitada i cantada; teatre infantil, marionetes i contacontes; musicals; circ clàssic i contemporani; màgia i finalment, un ampli espectre de fusions musicals contemporànies.

Quant al programa de Cultura als pobles, es desenvoluparà fins al 6 de novembre amb més de 60 activitats. En línies generals, les representacions es distribueixen de manera que en cada poble es duen a terme 3 activitats per setmana els divendres, dissabtes i diumenges.