Els barris del Cabanyal i Penya-roja acolliran este cap de setmana dos concerts de música de banda emmarcats en el cicle Cultura als Barris que organitza l’Ajuntament de València amb la col·laboració de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval).

El primer d’ells se celebrarà el dissabte 12 de novembre a les 17 hores en la plaça de l’Església dels Àngels del barri del Cabanyal a càrrec de la banda simfònica de la Societat Instructiva Musical El Palmar sota la direcció de Jorge Peiró Marco.

El segon l’oferirà la banda de l’A. C. Falla Jerònima Galés – Litògraf Pascual Abad dirigida per Rebeca Pérez López el diumenge 13 a les 12 del matí a l’esplanada del passeig de l’Albereda del barri de Penya-roja.

Els concerts d’aquest cicle conclouran el pròxim cap de setmana amb l’actuació de l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís el 20 de novembre en el barri de la Raiosa.

La setena edició de Cultura al barris i la sisena edició de Cultura als Pobles inclouran un total de 26 concerts de bandes de música. Una aposta del consistori per les entitats de la ciutat de València que es valora molt positivament per part de Cosomuval. Segons el seu president, Miguel Hernández, “totes dues iniciatives suposen un reconeixement a la labor artística i social que desenvolupem dia a dia en els nostres barris i contribueixen a visibilitzar als centenars d’homes i dones de les nostres bandes de música així com a potenciar i difondre un ric repertori, acostant-lo a un públic molt variat que té l’oportunitat de gaudir de música de qualitat en un entorn diferent”.

El programa Cultura als barris es desenvolupa en 24 barris i l’oferta cultural és variada: lectures dramatitzades i microteatre; dansa contemporània i dansa oriental; òpera i música de banda; poesia recitada i cantada; teatre infantil, marionetes i contacontes; musicals; circ clàssic i contemporani; màgia i finalment, un ampli espectre de fusions musicals contemporànies.

Quant al programa de Cultura als pobles, es desenvoluparà fins al 6 de novembre amb més de 60 activitats. En línies generals, les representacions es distribueixen de manera que en cada poble es duen a terme 3 activitats per setmana els divendres, dissabtes i diumenges.