El director Carlos Garcés serà l’encarregat de dirigir el concert commemoratiu del 40 aniversari de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (COSOMUVA) que se celebrarà a l’octubre i que estarà a càrrec d’una banda integrada per músics de les diferents agrupacions de la ciutat i amb el qual es tancaran els actes programats per la Coordinadora amb motiu d’aquesta efemèride i que van ser presentats aquest dimecres en el Palau de la Música de València.

En aquest escenari es van congregar autoritats, representants polítics, membres de les societats musicals i convidats per a conèixer el programa que la Coordinadora ha dissenyat amb l’objectiu de posar en valor la labor artística, social i cultural que aquestes entitats desenvolupen dia a dia a la ciutat.

El primer gran acte serà una Trobada de Societats Musicals i Escoles de Música el dissabte 30 de setembre en la plaça de la Reina de València en col·laboració amb la comarca de València ciutat de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i que reunirà a totes les persones que fan possible els nombrosos projectes que es duen a terme. Durant tot el matí, la plaça es convertirà en una gran exposició en la qual la ciutadania podrà conèixer de primera mà el que fan les societats musicals i escoles de la Coordinadora a través de casetes en les quals informaran de la seua oferta formativa, publicacions, activitats, etc complementades amb tallers per als més xicotets i actuacions musicals a càrrec de formacions de cambra, corals, bandes, etc.

Eixe mateix dia per la vesprada tindrà lloc una Entrada de Bandes que, des de la mateixa plaça de la Reina, arribarà a la plaça de l’Ajuntament i que reunirà a centenars de músics de la Ciutat que s’han format a les escoles de música i educands.

Aproximadament un mes més tard, el diumenge 29 d’octubre, l’escenari del 40 aniversari es traslladarà al Palau en una jornada que inclourà una doble programació. Pel matí, la sala Joaquín Rodrigo acollirà una Trobada d’Orquestres, com a mostra de la diversitat d’agrupacions que conviuen en les nostres societats musicals i per la vesprada, a la sala Iturbi, se celebrarà l’esmentat Concert del 40 aniversari, per al qual Carlos Garcés prepara un interessant programa integrat per música de compositors valencians.

Paral·lelament a aquestes activitats, des de la Coordinadora es treballa en la participació de les socidades musicals en altres actes que se celebren a la ciutat com la Marató de València, la processó cívica del 9 d’octubre o altres esdeveniments públics que ajuden a augmentar la visibilitat del col·lectiu.

El president de la Coordinadora, Miguel Hernández assegura que “celebrar el 40 aniversari és una gran satisfacció per tot el que s’ha aconseguit des d’aquell any de 1983 en el qual va nàixer la Coordinadora de la mà de sis societats musicals fins hui en dia en què sumem vint-i-cinc. Si fem balanç d’aquest llarg recorregut crec que podem afirmar que hem contribuït a la consolidació de les nostres societats musicals en l’entramat cultural de la ciutat, la seua implantació i arrelament en els nostres barris, el creixement de la qualitat artística de les nostres bandes, cors, grups de cambra, orquestres… En definitiva, un camí sempre in crescendo que continuarem transitant amb la mateixa il·lusió i ganes de treballar que el primer dia”.

Per part seua, la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que que “no és casualitat que aquesta presentació tinga lloc en el Palau de la Música, ja que sempre hem tingut molt clar mantenir un decidit suport i desenvolupar i estendre vincles amb la Coordinadora de bandes de la nostra ciutat, que pot estar orgullosa d’estar complint quatre dècades de continu servei a la ciutat, de ser el nexe d’unió de les diverses societats musicals dels nostres barris, tan necessàries i que tant cohesionen i incardinen cultural i musicalment als seus veïns i veïnes”. També el director de l’auditori valencià, Vicent Ros, ha volgut felicitar la Coordinadora per aquest 40 aniversari i ha posat en valor, entre altres aspectes, la labor que desenvolupa des de les seues escoles de música en la vida cultural de la ciutat.

Nova imatge per a una nova etapa

Durant l’acte el dissenyador Diego Mir ha presentat la nova imatge corporativa de l’entitat que s’ha realitzat coincidint amb aquest 40 aniversari, com una mostra de canvi i inici d’una nova etapa. Una proposta moderna i arriscada que ha sigut molt ben acollida entre els assistents a l’esdeveniment i que a partir d’ara definirà la nova imatge de la Coordinadora tant a nivell intern com extern.

Algunes peces de la literatura operística italiana i francesa de Verdi, Puccini i Bizet interpretades pel quartet de metalls i piano Baviera han posat el punt final a aquesta presentació.

GALERIA D’IMATGES