Les bandes de la Unió Musical Centre Històric de Valencia, Unió Musical Santa Cecília de Castellar-Oliveral i Societat Instructiva Musical del Palmar són les tres primeres agrupacions de la Coordinadora de Societats Musicals de València que actuaran al ciclo Cultura als barris que organitza l’Ajuntament de València. En total seran 26 els concerts de música de banda que se celebraran en altres tants barris de la ciutat en el marc d’aquest cicle en el qual ve participant any rere any la Coordinadora, que en 2023 celebra el seu 40 aniversari.

 

El primer concert estarà a càrrec de la Unió Musical Centre Històric que actuarà el dissabte 14 d’octubre a les 19 hores en la plaça de Marxalenes sota la direcció de Carlos Martínez Villanueva. Els altres dos concerts se celebraran el diumenge 15. D’una banda, a les 12 i mitja del matí, la Unió Musical Santa Cecilia de Castellar-Oliveral actuarà al parc del carrer Miquel Adler del barri de la Llum, sota la direcció de Joan Carles Alonso Campos. I per un altre, els músics de la Societat Instructiva Musical del Palmar dirigits per Jorge Peiró Marco oferiran un concert a les 19 hores en Gregorio Gea-carrer del Transatlàntic del barri de Tendetes.

Aquests tres concerts són els primers d’un total de 26 que interpretaran les bandes de la Coordinadora de Societats Musicals de València al llarg de les pròximes setmanes.

A més de la Unió Musical Centre Històric de Valencia, Unió Musical Santa Cecília de Castellar-Oliveral i Societat Instructiva Musical del Palmar, les societats musicals de la Coordinadora que prendran part en esta nova temporada de Cultura als barris són Agrupació Musical de Massarrojos, Agrupació Musical de Sant Isidre i Societat Musical Poblats Marítims el 21 d’octubre; Centre Instructiu Musical de Castellar-Oliveral, Centre de Música i Dansa de Natzaret, Unió de Pescadors, CIM Tendetes i CIM Benimaclet el 22 d’octubre; Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí, Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís i la Unió de Tres Forques el 28 d’octubre; la SIOAM de Benimàmet, Agrupació Musical Gayano Lluch i A. C. Falla Jerónima Galés el 29 d’octubre; Agrupació Musical Benicalap, Ateneu Musical del Port i Societat Musical Barri de Malilla el 4 de novembre; Banda de Música Campanar, Agrupació Musical Patraix, Agrupació Musical Santa Cecília del Grau, CIM Banda Torrefiel i Agrupació Musical San José de PIgnatelli el 5 de novembre; i, per a finalitzar, la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig el 12 de novembre.