S’amplia al 31 de juliol el termini per a participar en el II Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores

S’amplia fins al 31 de juliol el termini per a participar en el Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores

La Coordinadora de Societats Musicals de València ha decidit ampliar fins al pròxim 31 de juliol el termini per a participar en la segona edició del Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores, convocat amb l’objectiu de visibilitzar el treball de les dones en l’àmbit de la composició de música per a banda.

El Concurs compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i forma part del projecte d’igualtat que la Coordinadora està desenvolupant en 2024 sota el lema “Juntes sonem millor” i l’any passat el va guanyar la compositora valenciana Ángela Gómez amb el seu pasdoble L’alqueria del riu ebri.

Després del pròxim 31 de juliol, un jurat tècnic paritari serà l’encarregat de determinar la peça guanyadora i atorgar l’únic premi establert i que té una quantia de 1500 euros. Les partitures del pasdoble guanyador seran distribuïdes entre les 26 societats musicals que formen part de la Coordinadora per a contribuir a la seua difusió així com a totes aquelles bandes que així ho sol·liciten.

Les bases del Concurs i els detalls de la convocatòria es poden consultar en la web de la Coordinadora:

https://www.cosomuval.org/wp-content/uploads/2024/02/BASES-CONCURSO-PD-MUJERES-COMPOSITORAS-2024-1.pdf

Continua el II Cicle de Concerts de Grups de Dones

Paral·lelament al concurs continua en marxa el II Cicle de Concerts de Grups de Dones que també forma part del projecte d’igualtat “Juntes sonem millor”. El dissabte 6 de juliol a les 12 hores el quartet Clarifive, integrat per intèrprets de la Unió Musical Centre Històric de València oferiran un concert en la seu de La Unió de Tres Forques. Les clarinetistes Paula Martínez Alcaide Paula Acevedo Compañ, Pilar Lavado Mejías, Carla Oltra Castelló i Aglae Mañogil Cantos interpretaran obres de Louise Farrenc, Oscar Navarro, José María Cano, Nubia Jaime, Enrique Granados, Carlos Gardel, Astor Piazzola, G. Rossini, Nicolas Rimsky-Korsakov i Georges Bizet.

Després de l’actuació de Clarifive, a les quals van precedir la Camerata SIOAM, Uthando Duo, el Trio Atenea i el Trio Melisma, el II Cicle de Concerts de Grups de Dones conclourà el dissabte 28 de setembre en el Palau de la Música de València amb un concert de clausura en el qual es podrà escoltar de nou aquestes cinc formacions. Un concert que servirà igualment de marc per a lliurar el premi del II Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores.

Scroll al inicio