Agrupación Musical Carrera Fuente San Luís

L’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís va ser fundada en 1986 per un grup de veïns amants de la música. El seu primer President i fundador va ser José Forriols Pico. Posteriorment José Molina García, Guillermo Molina Moragues i actualment és José Martínez Cuartero.

El Director que va iniciar tant la Banda de Música com l’Escola va ser Rafael Cárcel Pinach, qui durant més d’una dècada va contribuir a elevar el nivell de les mateixes. Posteriorment han sigut directors Vicente Barases Javaloyes, Ángel Torres Baello, sent en l’actualitat Didac Bosch Alcaina. La primera actuació de la banda de música va ser al maig de 1988 i el primer concert el 12 de desembre del mateix any per a celebrar les festes de Santa Cecília. Des d’aleshores, els concerts de la Societat han sigut nombrosos,

És membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i de la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València.

L’Agrupació té com a objectiu difondre el coneixement i la pràctica de la música. La seua Junta Directiva, presidida per José Martínez Cuartero, treballa per unir tots els estaments de la Societat, mantenint contacte continu amb professors, músics, alumnes i socis.

En l’actualitat, l’Agrupació consta d’una escola de música, una banda juvenil i la banda que en l’actualitat compta amb uns 60 músics, formats molts d’ells en el si de l’ Agrupació, dirigit tot açò per l’actual director Didac Bosch Alcaina.

En 2014 la banda es presenta per primera vegada en la seua història al 38 Certamen Provincial de Bandes de Música obtenint un Segon Premi en la Secció Tercera.

En 2016 obté el Segon Premi en el 40 Certamen Provincial de Bandes de Música en la Secció Tercera i el Tercer Premi en el 130 Certamen Internacional de Bandes de Música de la Ciutat de València.

La Banda Juvenil de l’Agrupació naix com a conseqüència de la necessitat que els educandos tenen de començar la seua pràctica instrumental. En 1995 comença la seua marxa de la mà d’Enrique Ferrer i li segueixen altres directors com Ángel Torres, José Maltes, Diego Bosch, sent en l’actualitat el seu titular Diego Ramírez. Es compon aproximadament de 25 joves músics i participa activament en totes les activitats que organitza l’Agrupació. Ha assistit a intercanvis amb altres Bandes Juvenils, participat en Festivals de Bandes Juvenils en el Palau de la Música de València. Ha realitzat concerts a l’aire lliure i altres concerts juntament amb la Banda Titular i el Cor de l’Agrupació.

Al setembre de l’any 2016 es commemora el 30 aniversari de l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís. Per a celebrar aquest esdeveniment es proposa la creació d’una Coral constituïda per persones pròximes a l’Agrupació: pares, avis, oncles, socis, alumnes, músics, amics, etc. El primer concert es realitza en Santa Cecilia d’eixe mateix any, fent-se també concerts de Nadal, Setmana Cultural i Clausura de Curs. En el mes de juliol participa en el XII Festival de Cors Ciutal de Paiporta. Davant l’èxit del projecte es decideix continuar endavant amb la formació.

Durant el curs 2017-2018, sota la direcció de Rocio García Serra, el grup adquireix seguretat i tècnica vocal. Aproximadament compta amb 30 vocalistes, participant activament en les activitats de l’Agrupació.

Ver mapa más grande

Scroll al inicio