Agrupación Musical Patraix

L’Agrupació Musical Patraix naix l’any 1994 en el si d’una falla de València, l’Associació Cultural Grup Antonio Rueda. Al principi, es limita a cobrir els actes fallers de la mateixa.

Amb la incorporació de nous socis les inquietuds musicals van en augment i l’any 1999 decideixen iniciar un camí en solitari per a desenvolupar tot allò que significa una Societat Musical. Eixe mateix any, s’uneix a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a incorporar- se a esta corrent que defineix una part important de la forma de ser dels valencians, la tradició musical, declarada bé d’interès cultural immaterial.

Després d’instal·lar-se en el barri de Patraix i motivats per l’espectacular augment d’altes en l’escola de música, l’entitat sol·licita el seu reconeixement oficial per la Conselleria de Cultura, la qual cosa va obligar a la seua homologació tant a nivell de títols de professorat com de normes laborals, instal·lacions, etc.

Actualment, el seu èxit com a societat musical ve plasmat en un col·lectiu de més de 500 integrants, d’edats compreses entre els 5 anys i els 72 anys. Desenvolupa activitats musicals per a totes les edats: Jardí musical com a inici en la música dels més xicotets; Llenguatge Musical tant per a xiquets com per a grups d’adults; especialitats instrumentals (flauta, oboè, fagot, clarinet, saxofon, trompa, trompeta, trombó, bombardino, tuba, percussió, violí, violoncel, contrabaix, piano i guitarra); coral, combos de música moderna i batucada.

Quant a conjunts instrumentals, disposa d’una Banda Infantil formada per un col·lectiu de 60 músics, la Banda Juvenil amb 75 músics i la Banda Titular integrada per 90 músics. Cal destacar el recent primer premi obtingut per la banda juvenil en el primer concurs de bandes juvenils “Francisco Fort” de Montcada.

Realment, aquest èxit és de tot el barri. En cap moment cal oblidar que són en el seu major part els pares dels xiquets, els que, interessats en la seuaformació,elsacostenalamúsicaiconfienen l’Agrupació per a açò. Per tot açò l’entitat va rebre en 2003 el premi a l’Entitat del Barri per la seua labor social i educativa per part de l’Associació de Veïns i Cultural de Patraix, guardó del que se senten orgullosos.

A través de l’Escola de música s’intenta no solament proporcionar a l’alumnat una formació artística de qualitat orientadora i preparatòria per als ensenyaments professionals de música, sinó a més treballar competències socials i ciutadanes. En aquesta línia, l’Agrupació considera que valors com la solidaritat han de formar part de la societat des d’edats primerenques, per la qual cosa vol que les seues iniciatives solidàries arriben no solament als seus socis i alumnes, sinó a tot el barri.


Ver mapa más grande

Scroll al inicio