Es va fundar en 1980 amb el nomd’Agrupació Musical Falla Isaac Peral – Méndez Núñez. Els seus primers estatuts daten de 1983, sent el seu primer president José Vicente García Alapont.

Al setembre de 1990, la banda va entrar a formar part de Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València, constituint-se així en societat musical amb el seu nom actual: Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau. Des de febrer de 2017, és president José Vicente Martínez Martínez.

Entre les activitats anuals de la Societat cal destacar les següents: cursos i classes magistrals a l’Escola de Música, Campanya de la Diputació de València “Retrobem La Nostra Música”, concerts i festivals comarcals de la FSMCV, festivals de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València, concerts organitzats pel Port Autònom de València, Setmana Cultural de la Societat, Festival de Bandes del Districte Marítim de València, cicle de “Conciertos al Aire Libre” patrocinats pel Excm. Ajuntament de València i diferents concerts i actes culturals patrocinats per entitats culturals, religioses i lúdiques de la nostra ciutat.

Cal destacar les actuacions que ha realitzat nostra banda titular entre altres: Andratx (Mallorca) en 2002, Bernau (Alemanya) en 2005; Landemont i Saint Brevin (França) en 2007, Disneyland París

França) al juliol de 2018., el concert de Solidariarte al Palau de la música (amb la participació de nostra coral) en 2017, el centenary del Valencia CF (2019) i la participapció, junt a les altres quatre bandes del Maritim en el multitudinari concert celebrat a la platja de les Arenes el passat 8 de setembre. Des de l’agost de 2019 el director de la banda titular és Adrià Sánchez Castelló.

A més de la banda titular, la societat també té integrada la banda juvenil, aquesta última dirigida actualment per Juan Manuel Alarcón García, i la qual va a conseguir el Segon Premi sota la direcció de David Márquez en el Certamen de Bandes Juvenils de Beniarrés, el 18 d’abril de 2015, esdeveniment on la nostra agrupació participava per primera vegada en la seua història.

La societat compta també amb un cor polifònic format per cinquanta nou membres, dirigits en la actualitat per María Cuenca Juan. La nostra coral va iniciar el seu camí al 1998, sota la direcció de Gema García Cebrián, participant en el concert de Nadal de l’agrupació, d’eixe any. Al 2006 realitza el seu primer concert de la segona etapa, sota la direcció de Joaquin Calatayud Llobregat i Eva Fayos Blanes.

Vint anys després d’aquell 1998, la nostra coral té un bagatge de concerts important, com per exemple: actuacions en la setmana de festes de Santa Cecília, els concerts”d’homenatge als nostres majors” organitzats per la falla Arquitecte Alfaro, i diversos intercanvis i festivals com “Festival de coros de Almansa” o el “XVII encuentro coral de la ciudad de Teruel” amb motiu del 800 aniversari dels Amants. A més, el passat estiu el nostre cor va actuar per primera vegada fora d’Espanya, realitzant actuacions a Roma, Pompeia i Procida, i per al proper estiu tenim programat (també amb el cor), un intercanvi amb el cor Women in Harmony a Tunbridge Wells (Anglaterra).

També cal destacar l’escola de música de l’agrupació, on estudien actualment un centenar d’educands.


Ver mapa más grande

Comments are closed.