Asoc.Cult. Falla General Barroso-Litógrafo P. Abad

[vc_row][vc_column][vc_column_text]L’11 de març de 1995 un grup de fallers que feien els seus primers passos en el món de la música actuaven davant dels fallers d’honor. Allò va ser molt més que una primera demostració. Allò va suposar fer realitat un somni, un llarg i esperat somni.

El projecte de veure nàixer i créixer una banda de música al si de la comissió es remunta als orígens de la mateixa, allà per 1978. Ja en la sessió constitutiva es va tractar la possibilitat de formar una banda… de cornetes i tambors. Però eixe no era el somni de Juan Hernando Santafe. De fet, a l’hora d’assumir la presidència, va posar una única i rotunda condició: contractar una banda de música, amb els seus clarinets, saxos i trompetes; és a dir, tradicional. Ja aleshores tenia en ment el projecte que, en 1993, va prendre forma.

El 21 de maig de 1993, es va comunicar oficialment a la junta general la intenció de buscar un professor de música per tal de fundar una banda. El 8 d’abril de l’any següent, Juan Hernando presentava el mestre José San Antonio Velert als membres de la comissió. Com ell mateix va assegurar no anava ser un camí fàcil ni una qüestió per a prendre-se-la a broma. I es començà a treballar.

El 9 de desembre de 1995, amb motiu de la presentació de les falleres majors, la banda de música va fer la seua primera actuació oficial. El concert va ser la primera pedra. Darrere hi havia molta il·lusió i molt d’esforç. El mestre havia aconseguit que un grup de gent, en la seua majoria amb escàs bagatge musical, foren capaços d’interpretar una partitura i fer sonar un instrument.

Actuacions en el Retrobem, en el parc d’atraccions de Madrid, en Villavelallos (Logroño), en l’aniversari de l’agrupació de falles de Jesús, en el centerari de la banda de música de Quintanar de la Orden (Toledo), en la presentació de la fallera major i infantil de València, en la cavalcada del regne, en la setmana cultural de Patraix, en Borbotó, en les jornades internacionals de ferroviaris, en la mostra de bandes de falla… en tants i tants llocs, l’enumeració dels quals faria molt llarga la llista. Assaig rere assaig, actuació rere actuació, la banda de música de la falla ha anat a més; a més en músics, a més en educands, a més en qualitat, i a més en exigència individual.

L’any 1996 la banda comptava amb la seua pròpia bandera i, en 1999, el seu CD. Gravat en els Estudis Allegro, inclou set pasdobles composats pel director. El primer disc de la banda va ser presentat el 11 de maig per N’Àngel Asunción, aleshores president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, en un acte que va comptar amb la presència en el casal de la Fallera Major de València.

L’any 2015, amb ocasió del XX aniversari, la banda i En José San Antonio van rebre la insígnia d’or de la comissió.

Des de l’1 de gener de 2018, Na Rebeca Pérez López exerceix com directora. La successió del mestre fundador garanteix la continuïtat del projecte. La banda estrena una nova etapa plena de reptes i d’il·lusió.


Ver mapa más grande[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Scroll al inicio