Centre de Música i Dansa de Natzaret

El Centre de Música i Dansa es va crear l’any 1984 per iniciativa de l’Associació de Veïns en col. laboració amb l’Equip Municipal de SS. Començà primerament l’escola de dansa i rondalla que tingueren un gran èxit de participació. A l’octubre de 1985 s’obrí l’escola de música amb classes de llenguatge musical i d’alguns instruments de cara a formar una banda de música.

El primer director de la Banda va ser el veí del barri de Natzaret i compositor Ricard Vilaplana que fou l’iniciador de la banda de música que s’estrenà tocant al carrer en les festes de Carnestoltes i foguera de Sant Joan del barri de Natzaret.

L’any 1987 fins al 1990 és el músic Rafa Vizcaino que porta avant com a director la consolidació de la banda. Del 91 al 94, Francesc Alcaina és el nou director. I des de 1995 fins encara ara és el jove Vicent Roig

El CMD durant els primers anys ha format un nombrós alumnat tant per a la dansa valenciana i rondalla, com també per a la música de banda, de tal manera que ha donat resposta a tot un projecte que “…té com a finalitat acostar la música i la dansa al veïnat del barri com a elements importants per a contribuir a la millora de la qualitat de vida”, segons assenyalen els Estatuts del Centre.

La banda, ha realitzat nombroses actuacions i ha passejat el seu art per diverses poblacions de a Comunitat Valenciana, Mallorca, Saragossa, Madrid, Eivissa, Menorca,etc. i també per Itàlia, Alemanya, França, Bélgica.

L’any 1998 patrocinat per la Cooperativa Sercoval la Banda grava i edita un cd anomenat “assaigs” amb 14 obres i peces de música de gran varietat, pel que reben nombroses felicitacions.

La banda es presentà per primera vegada al CertAmen de Bandes de la Diputació de València el mes d’abril de l’any 2000 a la Secció Tercera obtenint el II Premi.

Hui el Centre és una realitat consolidada: banda de música, coral, escola de música reconeguda des del curs 95-96 i Aula Infantil de Música.

Està integrat en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la banda de música forma part de la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València.

Participa amb les altres bandes dels Poblats Marítims en el Festival anual de Bandes de música del Marítim en el Teatre Musical, havent pres part enguany en el Concert Simfònic del Marítim.

Presidix la Junta Directiva Gloria Caballero Ganosa i l’actual director de la banda des de 1995 és Vicent Roig Gimeno, músic amb moltes qualitats i art per a la direcció de bandes.

 


Ver mapa más grande

Scroll al inicio