La Societat Musical es crea en 1910. Des de 1914 en què concorre per primera vegada al certamen de València, la participació ha sigut assídua als diversos certàmens i concursos, arribant a competir en la seua època de màxima esplendor amb bandes de la talla de les de Llíria i Castelló de la Ribera, entre d’altres.

Han dirigit la banda directors de la categoria de D. Manuel Belando, D. Juan Martínez, D. Hipòlit Martínez, D. Enrique Andreu Romero, En Juan Martinez, En Francisco Idil·li Gimeno, En, Francisco Carreño, En Manuel Enguídanos, En José Miguel Sanz García, En Luís Serrano Alarcón, En Israel Rodríguez i En Ildefonso Martos Carretero o EnRamon Ramírez Beneyto. Actualment dirigeix la Banda Simfònica Na Olga Clari.

La Banda ha realitzat concerts a França, Àustria, Itàlia, Portugal i Alemanya.

En els últims anys s’ha donat un gran impuls a l’Escola de Música, impartint-se classes a alumnes de totes les edats i abastant tot tipus d’ensenyament musical, introduint la música moderna i la música tradicional, així com la sensibilització musical per a alumnes a partir dels sis mesos d’edat.

D’aquesta Escola de Música, que va superar el passat curs els 500 alumnes, es nodreixen totes les seues agrupacions: Banda Simfònica, Banda Juvenil, Banda Infantil, Orquestra Simfònica, Orquestra Juvenil, Orquestra Infantil, Orquestra de Pols i pua, Rondalleta, Cors, Big Band, Batucada i Colla i Colleta de dolçaines i tabals.

Entre els guardons més importants aconseguits per la Banda Simfònica en els útlms anys figuren el Primer Premi en el Certamen de la Diputació de València (1987), Primer Premi del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (1987), Primer Premi del Certamen de Cullera (1995), Primer Premi del Certamen de la Diputació de València (1997), Primer Premi de la Diputació de València (1999),

Primer Premi de la Primera Secció en el Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (1999), Segon Premi en la Secció Especial en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València (2003) i Primer Premi de la Primera Secció del Certamen Provincial de Bandes de València (2016)


Ver mapa más grande

Comments are closed.