Centro Instructivo Musical de Castellar-Oliveral

A l’abril de 1993 un grup de músics formen una nova banda a Castellar-Oliveral, dirigida per Jesús Monto Verdet, i sota la presidència de Pilar Baiona Monrabal.

A aquesta nova banda li la denomina Centre Instructiu Musical Castellar-Oliveral en record de la primera banda que va haver-hi en aquesta pedania, i que va ser dissolta en 1936 a causa de la guerra civil.

Després d’uns inicis durs, la societat es va incorporar a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i a la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València, realitzant gran nombre d’actuacions dins i fora de la Comunitat, en tota classe d’actes propis d’una banda: processons, concerts, festivals, cercaviles, homenatges, etc.

En 1999 Jesús Monto decideix cessar com a director i, després d’agrair-li en un concert homenatge el seu lliurament i dedicació, li va succeir en el càrrec Manuel Baixauli Ferrer.

Des del seu origen, el CIM s’ha bolcat en la seua intenció de ser una banda per al poble, i en aquesta línia, sempre ha estat a punt i al servei de qualsevol esdeveniment benèfic o festiu que poguera servir per a ajudar a qualsevol causa, i més a València. Com a mostra cal destacar les seues actuacions en partits contra la droga, en camps com Mestalla o Pamesa i concerts en actes culturals d’associacions de veïns, o en benefici dels xiquets més necessitats.

Els actes completament desinteressats sempre tenen prioritat en aquesta associació i açò és possible gràcies a la plena disposició tant del director com dels músics.

El centre compta també amb una banda juvenil dirigida en el seu inici per José León Alapont i des- del’any2018finsl’actualitatperFranciscoSantos Valverde així com amb una escola d’educandos que, encara que modesta pel seu nombre, que no per la seua qualitat, és el viver de la banda.

En ella s’ofereixen classes per a adults, cursos d’educació infantil a partir de 4 anys, classes de piano, percussió, balls de saló, classes de solfeig, guitarra i diferents especialitats instrumentals que imparteixen un equip de 10 professors titulats.

 


Ver Sociedades Musicales Federadas de la Ciudad de Valencia en un mapa más grande

Scroll al inicio