El Centre Instructiu Musical Tendetes és una societat musical sense ànim de lucre, que compta en l’actualitat amb una banda de Música, Cor i Escola de Música.

Aquesta societat Musical es va fundar l’any 2000 per la iniciativa d’un grup d’afeccionats a la música del barri de Tendetes, sent el seu primer director fundador Enrique Baixauli Alapont.

Des dels seus inicis està integrada en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (F.S.M.C.V.) i des de mitjan 2.007 forma part de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL).

Des de l’any 2.004 i fins a l’actualitat la Banda de Música està sota la direcció de Patricia Rosaleñ Serrador, participant en diversos actes i programes culturals entre els quals cal esmentar concerts en el Mercat de Colón i en el Palau de les Arts Reina Sofia, Mostra de Bandes i Orquestres del Districte de Trànsits, campanya d’Intercanvis Musicals de l’IVM i la FSMCV, concerts Retrobem la Nostra Música de la Diputació de València, Entrades de Bandes de la ciutat de València, etc així com concerts solidaris de la Coordinadora, concerts de Nadal i Santa Cecilia i processons en pedanies, a més de col·laborar de manera desinteressada amb l’Associació de Dones de Marxalenes i parròquies del Barri de Tendetes.

La Societat Coral Tendetes naix en el mes d’octubre de l’any 2006, a l’empar del CIM Tendetes, com una activitat més d’aquesta societat. A poc a poc van augmentant els seus socis i a la fi del 2010 s’incorpora a la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana (FECOCOVA). Ha participat regularment des de la seua fundació en les campanyes Retrobem de la Diputació, Mostra del Districte de Trànsits, festes de Santa Cecilia, festes de l’Associació de Dones de Marxalenes, Centre de Majors de Tendetes, concerts de Nadal, etc. Està dirigida des de la seua fundació per Patricia Rosaleñ Serrador.

L’Escola es crea alhora que la Banda de Música, arran de la demanda de formació musical i les necessitats que té el barri de Tendetes, que en aquells anys mancava d’una entitat cultural d’aquest tipus. En l’Escola de Música s’imparteixen ensenyaments no reglats, dirigides a totes les edats, donant cabuda així a educandos en edat adulta.

Les assignatures que s’imparteixen són Jardí Musical, preparació al Conservatori, Llenguatge Musical, especialitats instrumentals (clarinet, saxofon, trompeta, trombó, bombardí, tuba, flauta, percussió, piano, guitarra, etc.), així com Conjunt Musical i Cor.

L’Escola està inscrita en el registre de Centres Docents de la Generalitat Valenciana.


Ver mapa más grande

Comments are closed.