Concert de les Agrupacions Musicals de San José de Pignatelli i Benicalap i la SIOAM de Benimàmet este cap de setmana

Tres bandes de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval) actuaran aquest cap de setmana dins dels cicles Cultura als Barris i Cultura als Pobles que organitza l’Ajuntament de la ciutat.

En aquesta ocasió la banda de l’Agrupació Musical Benicalap actuarà el dissabte 29 d’octubre a les 11 del matí en la plaça de Roma, en el barri de Nou Moles dirigida per Vicente Faubel Vidagany. El mateix dissabte, però a les 5 i mitja de la vesprada, la protagonista serà l’Agrupació Musical San José de Pignatelli. La formació oferirà la seua música en el barri de Benicalap sota la batuta de Rafael Vizcaíno Cambra. Tots dos concerts pertanyen al cicle Cultura als barris.

Per la seua banda, la SIOAM de Benimàmet es desplaçarà a Beniferri per a realitzar un concert del cicle Cultura als Pobles. Tindrà lloc el diumenge 30 a les 12 i mitja del matí en la plaça Vicente Tomás i Martí sota la direcció d’Edgar López.

La setena edició de Cultura al barris i la sisena edició de Cultura als Pobles inclouran un total de 26 concerts de bandes de música. Una aposta del consistori per les entitats de la ciutat de València que es valora molt positivament per part de Cosomuval. Segons el seu president, Miguel Hernández, “totes dues iniciatives suposen un reconeixement a la labor artística i social que desenvolupem dia a dia en els nostres barris i contribueixen a visibilitzar als centenars d’homes i dones de les nostres bandes de música així com a potenciar i difondre un ric repertori, acostant-lo a un públic molt variat que té l’oportunitat de gaudir de música de qualitat en un entorn diferent”.

Les bandes de la Coordinadora que prendran part en aquesta nova temporada de Cultura als barris ja en el mes de novembre, seran les de l’Agrupació Musical Gayano Lluch i CIM Tendetes el dia 5; el Centre de Música i Dansa de Natzaret el dia 6; la SIM El Palmar el 12; l’A. C. Falla Jerònima Gal·lès-Litògraf Pascual Abad el 13 i l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís el 20.

El programa Cultura als barris es desenvolupa en 24 barris i l’oferta cultural és variada: lectures dramatitzades i microteatre; dansa contemporània i dansa oriental; òpera i música de banda; poesia recitada i cantada; teatre infantil, marionetes i contacontes; musicals; circ clàssic i contemporani; màgia i finalment, un ampli espectre de fusions musicals contemporànies.

Quant al programa de Cultura als pobles, es desenvoluparà fins al 6 de novembre amb més de 60 activitats. En línies generals, les representacions es distribueixen de manera que en cada poble es duen a terme 3 activitats per setmana els divendres, dissabtes i diumenges.

Scroll al inicio