Continuen els concerts de bandes als cicles de Cultura als barris i Cultura als pobles de València

La música de banda arriba este cap de semana a distints punts de la ciutat de València amb un total de sis concerts a càrrec d’agrupacions pertanyents a la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval) dins dels cicles Cultura als Barris i Cultura als Pobles que organitza l’Ajuntament de València.

El dissabte 15 les dues bandes que actuaran seran l’Agrupació Musical Patraix i La Unió de Tres Forques en els barris de Patraix i Vara de Quart-Tres Forques, respectivament i ho faran a les 5 i a les 5 i mitja de la vesprada. Al capdavant de cadascuna d’elles es posaran Juan Antonio Pérez Pardo i Vicente Reche Ruiz.

Per la seua banda, el diumenge a les 12 hores la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí actuarà en el barri L’Hort de Senabre dirigida per Juan Carlos López Luján. A la mateixa hora en el barri de Campanar tindrà lloc el concert de la Banda de Música de Campanar sota la batuta de Carlos Vallés Donate. I finalment, l’Agrupació Musical Sant Isidre actuarà, també a les 12 hores, en Sant Isidre dirigida per Rafael Lasso Gómez-Zurdo.

Els concerts de música de banda es completaran el mateix diumenge 16 amb l’actuació de la Unió Musical Santa Cecília de Castellar Oliveral en el cicle Cultura als pobles. Serà a les 6 i mitja en la plaça Major de Pinedo dirigida per Joan Carles Alonso Campos.

La setena edició de Cultura al barris i la sisena edició de Cultura als Pobles inclouran un total de 26 concerts de bandes de música. Una aposta del consistori per les entitats de la ciutat de València que es valora molt positivament per part de Cosomuval. Segons el seu president, Miguel Hernández, “totes dues iniciatives suposen un reconeixement a la labor artística i social que desenvolupem dia a dia en els nostres barris i contribueixen a visibilitzar als centenars d’homes i dones de les nostres bandes de música així com a potenciar i difondre un ric repertori, acostant-lo a un públic molt variat que té l’oportunitat de gaudir de música de qualitat en un entorn diferent”.

Les societats musicals de la Coordinadora que prendran part en aquesta nova temporada de Cultura als barris pròximament són la Societat Musical Poblats Marítims i la Societat Musical Unió de Pescadors el 22 d’octubre; el CIM Castellar-Oliveral, la Societat Musical Barri de Malilla i l’Ateneu Musical del Port el 23 d’octubre; i l’Agrupació Musical San José de Pignatelli i l’Agrupació Musical Benicalap el 29 d’octubre.

Ja el mes de novembre, actuaran les bandes de l’Agrupació Musical Gayano Lluch i CIM Tendetes el dia 5; el Centre de Música i Dansa de Natzaret el dia 6; la SIM El Palmar el 12; l’A. C. Falla Jerònima Gal·lès-Litògraf Pascual Abad el 13 i l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís el 20.

Per la seua banda, les bandes de la Unió Musical Santa Cecilia de Castellar Oliveral, la Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig i la SIOAM de Benimàmet oferiran sengles concerts en la campanya Cultura als pobles els dies 16, 23 i 30 d’octubre respectivament.

El programa Cultura als barris es desenvolupa en 24 barris i l’oferta cultural és variada: lectures dramatitzades i microteatre; dansa contemporània i dansa oriental; òpera i música de banda; poesia recitada i cantada; teatre infantil, marionetes i contacontes; musicals; circ clàssic i contemporani; màgia i finalment, un ampli espectre de fusions musicals contemporànies.

Quant al programa de Cultura als pobles, es desenvoluparà fins al 6 de novembre amb més de 60 activitats. En línies generals, les representacions es distribueixen de manera que en cada poble es duen a terme 3 activitats per setmana els divendres, dissabtes i diumenges.

Scroll al inicio