Dolce Rima inicia el Cicle de Concerts de Grups de Dones de la Coordinadora

La formació de música antiga Dolce Rima oferirà dissabte 4 de novembre a les 19 hores en la seu del CIM de Benimaclet de València un concert dins del Cicle de Concerts de Grups de Dones que ha impulsat la Coordinadora de Societats Musicals de València.

El Cicle forma part del projecte d’igualtat que la Coordinadora està desenvolupant en 2023 sota el lema “Juntes sonem millor” que inclou també un Concurs de Composició de Pasdobles per a Dones Compositores, i compta amb la col·laboració de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana. Totes dues activitats tenen l’objectiu de visibilitzar i posar en valor el paper de les dones en els àmbits de la interpretació de música de cambra i la composició, respectivament.

Integrada per Julieta Viñas (soprano) i Paula Brieva (corda premuda), les joves intèrprets de Dolce Rima han preparat un programa dividit en dues parts. La primera porta per títol “Al alba venir” i aborda la dona com a subjecte amorós amb peces de Diego Pisador, Luys de Milán, Esteban Daza i Enríquez de Valderrábano, entre altres; la segona inclourà temes entorn de la figura de la compositora barroca Barbara Strozzi i la denominada “seconda prattica”.

El cicle continuarà el dissabte 25 de novembre en La Rambleta amb el concert del Dueto Armonia (pertanyent a la Banda de Música Campanar) que interpretarà obres de G. Kummer i Georg Friedrich Fuchs. Ja al mes de desembre, el dissabte 2, el trio Atenea actuarà en la seu de l’Ateneu Musical del Port (a la qual pertany) i el dissabte 16 en la seu de la Banda de Campanar ho farà Clarifive, formació de música de vent de la Unió Musical Centre Històric de València.

Scroll al inicio