El II Cicle de Concerts de Grups de Dones continua amb el trio Melisma

La Coordinadora de Societats Musicals de València continua desenvolupant el seu II Cicle de Concerts de Grups de Dones que inclou el pròxim 8 de juny un concert del trio Melisma en la seu del Centre Instructiu Musical (CIM) de Castellar-Oliveral. El cicle forma part del projecte d’igualtat “Juntes sonem millor” i contempla també la segona edició del Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores.

Melisma, vinculat a la Banda de Música Campanar, està integrat per les flautistes Lucía Moreno, Merche García i Esther Puertes, actualment estudiants en l’ESMAR (Escola Superior de Música d’Alt Rendiment) i amb un gran recorregut musical i experiència en l’escenari, ja que participen habitualment en gran quantitat d’agrupacions i projectes. Com elles mateixes asseguren “la nostra major motivació des de Melisma és omplir de música i emocions al públic, per a crear experiències úniques i inoblidables”.
El repertori que interpretaran en aquest concert el formen obres signades pels compositors Friedrich Kuhlau, Leonardo de Lorenzo, Herman Beefrink i Lars Floee

Calendari del cicle i concert de clausura en el Palau de la Música

Després de l’actuació del Trio Melisma, al qual van precedir fa unes setmanes Uthando Duo  i el Trio Atenea, el II Cicle continuarà amb la Camerata SIOAM en la seu de la seua societat SIOAM de Benimàmet el 15 de juny i el grup Clarifour, de la Unió Musical Centre Històric de València en les instal·lacions de la Unió de Tres Forques el 6 de juliol.

Com punt final a aquest II Cicle de Concerts de Grups de Dones el Palau de la Música de València acollirà el dissabte 28 de setembre per la vesprada el concert de clausura en el qual es podrà escoltar de nou a aquestes cinc formacions. Un concert que servirà igualment de marc per a lliurar el premi del II Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores.

Tant el Cicle com el Concurs, l’objectiu del qual és continuar visibilitzant el treball de les dones en l’àmbit de la interpretació i la composició de música per a banda, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de València.

Termini obert per al Concurs de Composició

Fins al pròxim 1 de juliol continua obert el termini per a participar en el II Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores que està dotat amb un únic premi 1500 euros i que en la seua primera edició va guanyar la compositora valenciana Àngela Gómez Vidal amb el pasdoble L’alqueria del riu ebri.

Igual que amb la peça d’Àngela Gómez, la Coordinadora facilitarà les partitures del pasdoble guanyador a les 26 societats musicals que formen part de l’entitat per a contribuir a la seua difusió així com a totes aquelles bandes que així ho sol·liciten.

Les bases del Concurs i els detalls de la convocatòria es poden consultar en la web de la Coordinadora:

https://www.cosomuval.org/2023/09/01/concurs-de-composicio-de-pasdoble-per-a-dones-compositores-2023/?fbclid=IwAR3udOoQVoqd6fAKfJliP4SLR8hw4I6bqD9vTC7Xn5x-Q9Oy-LsiU77HyKU

Scroll al inicio