El Palau de la Música acull el II Fòrum d’Escoles de Música

El Palau de la Música de València acollirà dissabte que ve 19 de febrer la segona edició del Fòrum d’Escoles de Música que organitza la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval).

En aquesta edició, l’objectiu general de la qual és dotar al professorat dels recursos pedagògics més innovadors per a millorar la pràctica docent i, per extensió, l’aprenentatge dels alumnes i les alumnes, els organitzadors han posat el focus en el tema de la igualtat. Després de l’èxit del taller celebrat el mes de setembre passat en la seu de la SIOAM de Benimàmet s’ha considerat necessari que els professors i professores de les escoles de música de la ciutat reben formació en aquest àmbit per a emprar-lo posteriorment amb el seu alumnat.

De la mà de les formadores Marta Herrero i Lucila Chust, durant aquest taller de caràcter participatiu, es treballaran els principals conceptes en matèria d’igualtat de gènere, abordant la desigualtat de gènere en la música per a acabar facilitant eines perquè el professorat puga aplicar tot l’après a l’aula.

Aquesta iniciativa, que compta amb una subvenció de la regidoria d’igualtat i polítiques de gènere i LGTBI de l’Ajuntament de València, entronca amb l’activitat que s’està desenvolupant des de la Comissió d’Igualtat de Cosomuval, que es va posar en funcionament fa uns mesos i que ha iniciat ja l’elaboració d’un Pla d’Igualtat.

El segon eix central d’aquest Fòrum d’Escoles de Música és un taller intensiu de disciplina positiva a càrrec d’Ester Borja i Mª del Mar Hernández, de l’escola UTEM. L’objectiu principal és donar a conèixer al professorat els beneficis d’aquesta disciplina basada en les filosofies dels psiquiatres Alfred Adler i Rudolf Dreikurs. A través d’un taller dinàmic i participatiu es generaran espais per a intercanviar experiències, aprendre més sobre un mateix i implementar noves eines i habilitats amb la finalitat de desenvolupar una educació més eficient.

El II Fòrum d’Escoles de Música de Cosomuval conclourà amb un concert didàctic a les 19.30 hores a càrrec de la soprano Consuelo Hueso i la pianista Renata Casero. Sota el títol “Compositores. Notes en l’ombra” totes dues intèrprets treballen per a divulgar i interpretar la música composta per dones i contribuir d’aquesta forma a la igualtat en el terreny musical, aconseguint així el reconeixement del treball i la labor que realitzen les dones en l’àmbit cultural.

Descarregar programa.

En el Fòrum estan cridats a participar els aproximadament 300 professors i professores que imparteixen classe a les escoles de música de les 27 societats musicals que integren la Coordinadora. No obstant això també poden assistir professionals d’altres entitats. Per a participar, cal inscriure’s fins al 15 de febrer a través de l’enllaç: https://forms.gle/ztdp68gTeb2ow2qM6

El president de Cosomuval, Miguel Hernández, manifesta que “estem molt contents d’organitzar de nou aquest Fòrum que es va celebrar per primera vegada en 2020 i que, lamentablement, no hem pogut reprendre fins ara a causa del Covid. Donat el bon acolliment rebut en aquella primera edició estem convençuts que serà una experiència molt gratificant per a tot el col·lectiu de professors de les nostres escoles que, com han posat de manifest especialment durant la pandèmia, demostren dia a dia la seua implicació i compromís per millorar la qualitat dels nostres centres educatius”.

Per la seua part Aina Thous, coordinadora del Fòrum, destaca la necessitat de “continuar oferint al
professorat eines per a millorar les seues habilitats pedagògiques. Unes eines que van
més enllà de les pròpies de la pràctica musical i se centren en aquest cas en la inclusió educativa, ja que considerem que les nostres escoles de música són també espais on compartir i potenciar valors que ens ajuden a construir una societat cada vegada més igualitària i més justa ”.

Scroll al inicio