El Trio Atenea participa en el II Cicle de Concerts de Grups de Dones

El Trio Atenea oferirà dissabte que ve 18 de maig un concert dins del II Cicle de Concerts de Grups de Dones que organitza la Coordinadora de Societats Musicals de València en el marc del projecte d’igualtat que està desenvolupant en 2024 sota el lema “Juntes sonem millor” i que inclou també la segona edició del Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores.

L’actuació tindrà lloc en la seu de la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel•lí a partir de les 12 hores del matí. Formada per Neus Ferrer (violí), Paqui Sapiña (viola) i Nuria Alpuente (cello), aquesta formació de corda gestada en l’Ateneu Musical del Port, ha triat un programa que inclourà obres d’Haydn, Schubert, Tchaikovsky, Mozart, Händel i Brahms.

Calendari del cicle i concert de clausura en el Palau de la Música

Després de l’actuació del Trio Atenea, al qual va precedir el passat 27 d’abril Uthando Duo, el II Cicle continuarà amb els concerts de Melisma, de la Banda de Música Campanar en la seu del CIM Castellar-Oliveral el 8 de juny; de la Camerata SIOAM en la seu de la seua societat SIOAM de Benimàmet el 15 de juny i del grup Clarifour, de la Unió Musical Centre Històric de València en les instal·lacions de la Va unir de Tres Forques el 6 de juliol.

Com punt final a aquest II Cicle de Concerts de Grups de Dones el Palau de la Música de València acollirà el dissabte 28 de setembre per la vesprada el concert de clausura en el qual es podrà escoltar de nou a aquestes cinc formacions. Un concert que servirà igualment de marc per a lliurar el premi del II Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores.

Tant el Cicle com el Concurs, l’objectiu del qual és continuar visibilitzant el treball de les dones en l’àmbit de la interpretació i la composició de música per a banda, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de València.

Termini obert per al Concurs de Composició

Fins al pròxim 1 de juliol continua obert el termini per a participar en el II Concurs de Composició de Pasdoble per a Dones Compositores que està dotat amb un únic premi 1500 euros i que en la seua primera edició va guanyar la compositora valenciana Àngela Gómez Vidal amb el pasdoble L’alqueria del riu ebri.

Igual que amb la peça d’Àngela Gómez, la Coordinadora facilitarà les partitures del pasdoble guanyador a les 26 societats musicals que formen part de l’entitat per a contribuir a la seua difusió així com a totes aquelles bandes que així ho sol·liciten.

Les bases del Concurs i els detalls de la convocatòria es poden consultar en la web de la Coordinadora:

https://www.cosomuval.org/2023/09/01/concurs-de-composicio-de-pasdoble-per-a-dones-compositores-2023/?fbclid=IwAR3udOoQVoqd6fAKfJliP4SLR8hw4I6bqD9vTC7Xn5x-Q9Oy-LsiU77HyKU

 

Scroll al inicio