Festival d’Orquestres Ateneu Mercantil

03. Concierto Ateneo 100219Tres orquestres pertanyents a tres societats musicals de la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (COSOMUVAL), oferiran diumenge que ve 10 de febrer a les 11 hores un concert en el saló d’actes de l’Ateneu Mercantil de València, dins del cicle que duu a terme la Coordinadora per a donar visibilitat a les activitats que realitzen les diferents agrupacions de les seues societats musicals.

La primera a actuar serà l’Orquestra de la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·lí, formació que sota la direcció d’Alberto Ramírez Martínez, interpretarà Allegro in D For Strings d’Antonio Vivaldi (arr. Steven Frackenpohl), Musical Joke de W.A. Mozart, Farandole from L’Arlesienne de George Bizet (arr. Merle Isaac) i Palladio de Karl Jenkins.

A continuació serà el torn de l’Orquestra de la SIOAM de Benimàmet. Dirigida per Carolina Montalt Bueno oferirà un programa compost per Suite Capriol de P. Warlock, Concert en Sol Major, RV 299 d’A. Vivaldi i Suite Cartago de Joan Alfaras.

El cicle conclourà el 17 de febrer amb l’actuació de la banda de música del Centre Instructiu Musical de Torrefiel i la banda de música de la Societat Musical dels Orriols.

En tercer i últim lloc pujarà a l’escenari l’Orquestra de l’Ateneu Musical del Port. Amb la directora Vivian Gutiérrez Abreu al capdavant, interpretarà el cèlebre Adagi in G de T. Albinoni, The emperor walz de J. Strauss (fill), l‘Intermezzo de Cavalleria rusticana de P. Mascagni, Palladio de C. Jenkins, Danse bacchanale de l’òpera Sansón i Dalila de C. Saint-Saëns, Oblibion de A. Piazzola concloent amb Por una cabeza de C. Gardel.

En total es calcula que passaran per l’Ateneu més de 250 músics pertanyents a 9 societats de les 26 que formen part de la Coordinadora. Per al seu president, Miguel Hernández, «és una satisfacció poder augmentar l’oferta cultural de la ciutat amb formacions musicals de València en un escenari com el de l’Ateneu, a qui hem d’agrair la seua total predisposició per a cedir-nos les seues instal·lacions. Animem al públic a assistir als concerts i així conega de primera mà el que ofereixen les nostres societats musicals, que són molt més que bandes de música».

Des de la Coordinadora es confia en l’èxit de la iniciativa, per la qual cosa ja confirmen que els encantaria que aquesta fora la primera edició de moltes tant en l’Ateneu com en altres escenaris de la ciutat de València.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio