La Banda Simfònica del CIM Benimaclet actuarà a Itàlia

CIM informació, 15 de juliol de 2014.

Musica in festa - Staffolo

 

La Banda Simfònica del CIM Benimaclet actuarà a Itàlia

 

20é aniversari «Musica in Festa» de la localitat italiana Staffolo 2014.

Han passat ja 15 anys, que no són pocs però, finalment, la Banda Simfònica del Centre Instructiu Musical de Benimaclet tornarà a l’allargassat país per a participar a la trobada organitzada per la localitat dStaffolo, a prop d’Ancona i arrambat a la vessant adriàtica dels Apenins. Staffolo és un d’eixos llocs del món on la música traspua la pell dels seus habitants i embolcalla la vida social de l’entorn, com Benimaclet i tants altres indrets del nostre territori. Prova evident d’açò és la celebració del 20é aniversari de “Música in festa”, el festival impulsat per la Banda Musicale Città di Staffolo i on hi participen bandes i grups musicals d’arreu el món. Així, és un festival que amb la seua llarga trajectòria ja s’ha convertit en tot un referent de la regió italiana de les Marques i que atrau espectadors de totes les contrades veïnes. Segons manifesten els organitzadors a la seua pàgina oficial: “Per a la Banda d’Staffolo, allotjar músics d’altres països ha estat sempre una prioritat, perquè conèixer noves realitats és tant per als músics com per als mestres una oportunitat de créixer”.

foto banda

Concert de la Banda Simfònica del CIM Benimaclet al Palau de la Música, 11 d’abril de 2014.

Per a l’edició especial d’aquest any de “Musica in Festa”, la Junta Directiva de la Banda Musicale Città di Staffolo ha volgut celebrar l’aniversari amb totes aquelles bandes amb les quals, al llarg dels anys, ha establert una profunda amistat i, entre elles, ha estat un orgull que la nostra Banda Simfònica fóra una de les escollides per a compartir la plaça medieval del poble amb agrupacions nord-americanes, portugueses i italianes. Durant l’estada a Itàlia, la Banda Simfònica del CIM de Benimaclet realitzarà diversos passacarrers i concerts dins l’esmentat programa “Musica in festa” entre el divendres 25 i el diumenge 27 de juliol. A més a més i aprofitant l’avinentesa, també actuaran a Florènciadijous 24 de juliol,  a la Piazza San Lorenzo, tot just davant de la basílica inacabada que inclou la Capella dels Medici, obra mestra de Michelangelo Buonarroti.

 MF2014

Per a fer gaudir al públic italià i reforçar la projecció internacional de la nostra agrupació, el seu director, Ildefonso Martos Carretero, ha elegit un ampli repertori amb clar rerefons identificador on hi seran ben presents, entre  pasdobles, sarsueles i fanfàrries, les nostres marxes mores i cristianes que proveiran la Banda Simfònica del CIM de Benimaclet d’una accentuada personalitat interpretativa i que, de segur, faran engronsar cap i peus a tots els afortunats espectadors presents a les diferents intervencions dels nostres músics.

Però no vos hi preocupeu si no esteu per indrets italians, aquest any, i gràcies a la col·laboració de la Banda Musicale città di Staffolo amb Radio Studio 7, els concerts dels dies 26 i 27 de juliol, els podrem escoltar en directe en Internet, directament des del lloc: www.radiostudio7.net i, també, a través de l’aplicació Android i iOS per a telèfons mòbils.

https://www.youtube.com/embed/rFNd9DgSuIc

 

Informació permanent, perenne i accessible a:

http://www.cimbenimaclet.com/

https://www.facebook.com/cimbenimaclet

https://twitter.com/cimbenimaclet

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio