La centenària banda de la SIM El Palmar actua en el Mercat de Colón

simelpalmar 22122017La banda simfònica de la Societat Instructiva Musical El Palmar, que enguany compleix 100 anys de la seua fundació, oferirà un concert al Mercat de Colón de València el pròxim divendres 22 de desembre a les 18:30. L’actuació s’inscriu en el cicle Música al carrer que organitza la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval) amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i el Palau de la Música.

Baix la direcció de Jorge Peiró Marco, l’agrupació interpretarà els pasdobles Primavera, d’A. Gisbert i Emilio y Angelita d’E. Cárcel, per a continuar amb La gran vía de Chueca y Valverde y L’Arlesienne, de G. Bizet.

El concert conclourà amb Medley Villancicos de Sánchez Torrella i A Christmas Festival de Leroy Anderson.

Amb este concert del divendres, conclou el cicle “Música al carrer”  que es va iniciar el passat mes de juny. Una iniciativa en la qual han participat 13 bandes  de música que han actuat en llocs emblemàtics de la ciutat com la plaça del Mercat, el parc de Benicalap, el parc de Vivers, la plaça de les Drassanes, el parc de la Guàrdia Civil (Benimaclet) o el Mercat de Colón.

Una banda centenària

La Banda de Música d’esta Societat va ser fundada l’any 1.917, gràcies a l’esforç del mestre d’escola D. Jerónimo Rullán Torres i del metge D. Emilio Vidal Miralles, i un grup de joves de la localitat. Va tindre la seua primera actuació el dia del Corpus del mateix any. En la seua fundació es denomina Banda de Música del Xiquet Jesús de l’Hort, sent l’any 1.922 quan s’inaugura el Casino Musical i adopta el seu actual nom de Societat Instructiu Musical.

L’any 1.949 és requerida pel director de cine D. Rafael Romero Marchent per a actuar a Madrid, aportant la música de la pel·lícula “Flor de Lago”. És invitada a actuar en el 1er Congrés Nacional de Periodistes. En la seua dilatada història ha actuat en nombrosos festivals, concerts i actes d’índole molt variada. En 1.987 i 1.995, participa en el Certamen de Música de la Diputació de València.

En 1.996 i 1.998 participa en el Certamen Internacional de Música Ciutat de València, obté un meritori primer premi de la secció tercera, i un tercer premi de la secció segona, respectivament.

Al maig de 2.000 assumeix la direcció de la Banda D. Jorge Peiró Marco.

La Societat Instructiu Musical esta inscrita des del 26 d’Abril de 1.975 en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat València amb el Núm. 111. És també fundadora de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València.

Està en possessió de la Medalla de la Belles Arts del Ministeri de Cultura i la Medalla d’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana. Al març de 2007 li va ser concedida per la Diputació de València la Medalla al Mèrit Cultural. A l’agost de 2007 la Federació de Societats Musicals de la Comunitat València li atorga la Medalla de Plata per la seua labor musical i dedicació en el seu 90 aniversari.

En el mes de juny va celebrar cent anys des del seu fundació.

SIMElPalmar2017

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio