La Coordinadora celebra en el Palau de la Música el seu 40 aniversari

La Coordinadora de Societats Musicals de València continua celebrant el seu 40 aniversari i ho fa en el Palau de la Música de València, que ha obert les seues portes fa uns dies després d’un llarg període d’inactivitat. Un espai molt especial per a les agrupacions i músics de la ciutat que acollirà dos esdeveniments musicals de gran importància amb els quals es completa la programació desenvolupada al llarg de 2023 per a commemorar aquest aniversari: el concert de la Banda de la Coordinadora i el Festival d’Orquestres.

El diumenge 29 d’octubre a les 11 i mitja del matí l’escenari de la Sala Iturbi serà ocupat per 130 músics pertanyents a les 26 bandes que formen la Coordinadora per a oferir un gran concert sota la direcció de Carlos Garcés que ha configurat un programa compost per música de compositors valencians, incloent l’estrena absoluta d’una composició de Carlos Valles i la interpretació de La venta de los gatos, coincidint amb la commemoració del 150 aniversari del naixement del mestre José Serrano.

El concert s’iniciarà amb Obertura Valenciana, de Carlos Valles, per a continuar amb Vasa, de José Suñer; Breath, de Saül Gómez Soler; l’Intermedi de La venta de los gatos de José Serrano i Poema sanférmico, de José Vicente Egea Insa.

Amb aquest repertori “volem posar en valor el treball dels compositors valencians actuals, molts d’ells tot un referent en el panorama internacional de la música per a vent, tan característica de la nostra terra. Compositors joves i consolidats i uns altres, com el cas de Carlos Valles, que estan fent camí en aquest àmbit de la cultura musical”, assegura Miguel Hernández, president de la Coordinadora.

El Concert Commemoratiu del 40 aniversari compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i el Palau de la Música de València.

Música de corda per a tancar el 40 aniversari

A més, el primer dia de novembre, a les 7 de la vesprada, tindrà lloc l’acte final d’aquesta commemoració amb un festival en el qual participaran cinc orquestres de les societats musicals de la Coordinadora. Un acte que visibilitzarà el treball que en l’àmbit d’aquesta mena d’agrupacions s’està fent a aquestes entitats i el nivell que, a poc a poc, van aconseguint aquestes formacions.

Concretament participaran l’Orquestra del CIM Benimaclet, Orquestra de la SIOAM de Benimamet, Orquestra de l’Ateneu Musical del Port, Orquestra de cambra de la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel·li i Jove Orquestra Campanar.

Scroll al inicio