Les bandes de música de Cosomuval recorden al periodista Octavio Hernández Bolín

La Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval) ha volgut homenatjar al periodista Octavio Hernández Bolín, director del mític programa de ràdio Nuestras bandas de música, que va morir en febrer de 2021 a a primerenca edat de 56 anys, i reconèixer així la important labor que va desenvolupar al llarg de la seua trajectòria en favor de la promoció i difusió de la música de banda, així com el suport que sempre va donar a les activitats i projectes impulsats per les societats musicals valencianes, entre elles, les de les bandes de la Coordinadora.

Per això, les societats musicals de Cosomuval realitzaran (algunes ja ho estan fent) un reconeixement a “l’amic de les bandes de música” en el transcurs dels seus concerts de Nadal mitjançant la lectura d’un comunicat en el seu record i la interpretació d’alguna de les peces que van ser dedicades tant al mateix Octavio com a membres del seu entorn familiar entre les quals figura Ariadna Hernández, pasdoble de Salvador Chuliá dedicat a la seua memòria.

Entre les agrupacions que ja han realitzat l’homenatge figura la Unió Musical L’Horta de Sant Marcel•lí que va dedicar uns minuts a Octavio durant el concert de Nadal que va oferir diumenge passat en La Rambleta.

A ella se sumaran durant els pròxims dies altres entitats de Cosomuval. Així el dissabte 17 la banda de la Societat Musical La Unió de Tres Forques interpretarà el pasdoble Lourdes de Vicente R. Andreu Sanjuan en homenatge a Octavio. Eixe mateix dia l’Agrupació Musical de Massarrojos interpretarà la peça Octavio Hernández de V. Castelló mentre que l’Ateneu Musical del Port ha triat el pasdoble Amparo Fernández de Pedro José Viso Roger, ambdues es podran escoltar en els respectius concerts nadalencs. Per part seua, el CIM Tendetes també recordarà la figura d’Octavio en el concert que oferirà el dissabte 17 en Nou Centre i la Societat Musical Unió de Pescadors ha inclòs en el programa del seu concert de Nadal del diumenge 18 el pasdoble 30 años de Nuestras Bandas, de Juan Bautista Meseguer.

També el Centre de Música i Dansa de Natzaret ha triat el pasdoble Ariadna Hernández de S. Chuliá per a homenatjar el director de Nuestras Bandas de Música durant el concert de Nadal programat per al dissabte 17 de desembre.

 

Scroll al inicio