Les societats musicals adapten la seua activitat a les noves restriccions

Les societats musicals adapten la seua activitat a les noves restriccions

Les 27 societats musicals que formen part de la Coordinadora de Societats Musicals federades de la ciutat de València (Cosomuval) han tornat a l’activitat després de les vacances de Nadal. Encara que el funcionament de les escoles de música continua sent pràcticament el mateix que abans de les festes, les noves restriccions marcades pel govern valencià degut a la situació provocada pel coronavirus, estan afectant a l’activitat de les agrupacions.

L’avançament a les 10 de la nit del toc de queda té un clar efecte en els assajos de les bandes de música, orquestres i cors que funcionen al si de les societats musicals. En general, els assajos se celebren per la nit, una vegada els seus membres, en la majoria dels casos amateurs, acaben les seues respectives jornades laborals. És per això que a hores d’ara les juntes directives treballen en la re-organització dels plans de treball per tal d’adaptar-se al nou horari.

En este sentit, algunes societats musicals han decidit suspendre temporalment els assajos, donat que en les pròximes setmanes no hi ha previstos, en general, concerts. És el cas de, per exemple, la Banda de Música de Campanar, la SIOAM de Benimàmet, la Unió Musical de Tres Forques o l’Agrupació Musical Gayano Lluch, entre altres.

Per la seua banda, entitats com el CIM Benimaclet Poblats Marítims o Unió de Pescadors i altres han traslladat els assajos als caps de setmana i, en general, han reduït el nombre de músics de les formacions, per tal de garantir la seguretat de tots.

Tant des de les juntes directives com des de Cosomuval s’està fent un gran esforç per tal de superar esta complicada situació, amb l’esperança de tornar prompte a l’activitat habitual, encara que sempre respectant les mesures establides per les autoritats.

Scroll al inicio