Medalla d’Or de la ciutat per a Cosomuval

L’Ajuntament de València vol reconèixer la tasca desenvolupada per les societats musicals de la ciutat i per això proposarà este dijous a la Comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura  la concessió de la Medalla d’Or de la ciutat a la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (Cosomuval). En este sentit, des del consistori es destaca el fet d’ haver “difós el patrimoni musical valencià i el manteniment de professionals dedicats a la música”.

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (Cosomuval) es va fundar a 1983. En aquell moment eren sis societats amb 250 professionals i vora 300 xiquetes i xiquets a l’escoles. En l’actualitat, la Coordinadora compta amb 26 societats musicals federades que desenvolupen una gran activitat artística al llarg de l’any amb actuacions i concerts, a més d’una intensa tasca educativa i social. Només els actes patrocinats per l’Ajuntament pugen a vora un centenar a l’any. Reuneixen 2.200 músics actius i les seues escoles de música acullen més de 4.300 estudiants i proporcionen treball al voltant de a 300 professionals. A més, estes societats musicals, aglutinen a més de 12.500 socis.

Per al president de Cosomuval, Miguel Hernández; “és una gran satisfacció rebre esta Medalla d’or de la ciutat, que es la màxima distinció que atorga l’Ajuntament i que ve a reconèixer i recolzar el treball que desenvolupem des de fa 35 anys per tal de promoure i defendre la tasca artística, social i cultural que porten endavant les nostres societats musicals en cada barri de la ciutat”.

Junt a la Coordinadora, també es proposaran altres quatre medalles d’or de la ciutat (la plataforma Salvem El Cabanyal,  la Casa de la Dona, el moviment #QuieroCorredor  i i la filial valenciana del Cottolengo del Pare Alegre),  i el nomenament d’una filla adoptiva (l’activista Teresa Meana) i dos fills adoptius de la ciutat (el científic Avelino Corma i l’artista José García Poveda, ‘El Flaco’) .

Segons la regidora de Cultura, Glòria Tello «són persones i col·lectius que han dignificat la imatge de la nostra ciutat i amb les seues trajectòries han permès construir una societat valenciana millor. Amb estos honors i distincions València reconeix les seues trajectòries professionals i vitals».

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio