“Música al carrer”, 13 de novembre de 2016

Les bandes de música de Castellar-Oliveral, protagonistes dels concerts de “Música al carrer” del 13 de novembre

La Banda de Música del Centre Instructiu Musical i la Unió Musical Santa Cecília de Castellar-Oliveral seran les agrupacions musicals encarregades de portar la música al Parc de Capçalera i el Mercat de Colón, actuacions emmarcades al cicle “Música al Carrer”, una iniciativa de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (Cosomuval) i l’Ajuntament de València.

cosomuval-concerts-aire-lliure-ajuntament-valènciaLes dues Bandes Simfòniques actuaran el diumenge 13 de novembre a les 12.00 hores: el Centre Instructiu Musical al Parc de Capçalera, mentre que la Unió Musical Santa Cecília ho farà al Mercat de Colón, emblemàtica localització dels anteriors cicles de concerts organitzats per Cosomuval.

Els concerts formen part del Primer Cicle de Concerts «Música al Carrer» que va començar el 17 de setembre i s’allargarà fins l’11 de desembre de 2016 pels carrers de València i que pretén valorar les societats musicals valencianes i, especialment, la música de banda, present en la majoria de festivitats del nostre territori.

El Centre Instructiu Musical de Castellar-Oliveral es va fundar en abril de 1993 gràcies a un grup de músics que decideixen formar una nova banda en record a la primera agrupació de la pedania que es va crear en 1933 i es va dissoldre tres anys després per motius de la guerra civil. Amb Pilar Bayona Monrabal com a presidenta van formar part de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València i iniciaren la seua trajectòria musical amb concerts, actes institucionals i intercanvis. En 2011 es crea la Banda Juvenil sota la direcció de D. José Leon Alapont per permetre un primer contacte dels educants amb l’agrupació bandística. Des dels seus inicis han mostrat sempre el seu interès i han participat en nombres actuacions benéfiques i culturals. Actualment, la societat compta amb 10 professors de música que imparteixen totes les especialitats d’instrument.

La Unió Musical Santa Cecília Castellar-Olvieral es crea en 1983 com a conjunt infantil d’educands que havien iniciat els seus estudis en l’escola social i en els Conservatoris. No obstant això, amb l’inici de les activitats musicals a festes patronals, en programes de Ràdio i TV, Festivals de Bandes i actuacions en el Palau de la Música van poder formar una agrupació simfònica. Ha realitzat diferents actuacions a Àustria i Holanda i va ser triada per a participar en el Festival Mundial de Músics Jóvens de Suïssa. També va intervindré en una trobada musical a França amb l’Orquestra Harmonie Municipale de Bergerac i la Unió Musical de Tarragona.  Des dels seus inicis ha estat present en diferents Certamens i Festivals de la Comunitat Valenciana, obtenint diversos premis i en 2015 es presenta oficialment el Cor Polifònic Santa Cecília Castellar-Oliveral dirigit pel mestre Joan Carles Alonso.  El director de la Banda de Música és Miguel Peris Martínez i al concert de Mercat de Colón, comptaran també amb la col·laboració del mestre Joan Carles Alonso.

Més informació i actuacions: Cicle de Concerts “Música al carrer” 2016.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Scroll al inicio