Prop de mil músics prendran la plaça de l’Ajuntament per a homenatjar el Mestre Serrano

“Prop de mil músics retran homenatge al mestre Serrano quan es compleixen 150 anys des del seu naixement”. El regidor de Cultura, José Luis Moreno, ha anunciat amb estes paraules l’acte commemoratiu que està preparant l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura. El reconeixement a l’il·lustre compositor valencià tindrà lloc el pròxim 17 de desembre, diumenge, a les 11 del matí, i permetrà gaudir de la presència als carrers d’un total de 20 bandes de música de la ciutat de València i la Coordinadora de Societats Musicals de València, Cosomuval.

Tal com ha explicat el regidor, “l’objectiu d’esta iniciativa és celebrar el 150 aniversari d’un dels grans referents musicals de la ciutat”. Moreno ha destacat que, per a això, prop de mil músics eixiran des de la plaça d’Espanya i recorreran els carrers de la ciutat. Una vegada en la plaça de l’Ajuntament, les formacions musicals interpretaran totes juntes El Faller i l’Himne de València, totes dues obres de José Serrano.

L’homenatge estarà dirigit per Miquel Rodrigo, director de la Banda Municipal i un tenor. Abans de la interpretació conjunta de les formacions musicals, es realitzarà una ofrena floral enfront del monòlit en honor del Mestre Serrano que està en l’avinguda del Regne de València.

El regidor de Cultura, José Luis Moreno, ha subratllat el caràcter de València, “una ciutat bolcada en la música”; i ha recordat que “des de l’Ajuntament volem continuar potenciant i posant en valor tant la música autòctona com els autors valencians”. Moreno ha destacat que “a València, la música és sempre protagonista en tots els nostres actes culturals i en les nostres celebracions festives i tradicionals”.

El regidor de Cultura ha conclòs destacant la importància de la figura del mestre Serrano, “qui ha aglutinat sempre tots els valencians, és l’autor de l’himne de la nostra terra i és un símbol d’únic i dels nostres senyals d’identitat”, ha afirmat.

Scroll al inicio